Опитът на батальона Хмелницки“, съставен от бивши бойци от въоръжените

...
Опитът на батальона Хмелницки“, съставен от бивши бойци от въоръжените
Коментари Харесай

Нов удар по ВСУ. Украинците започнаха битка за правото да останат руснаци

Опитът на батальона „ Хмелницки “, формиран от някогашни бойци от въоръжените сили на Украйна, би трябвало да бъде общопризнат и уголемен, защото е разумно освобождаваните да вземат участие в освобождението на земите си от необандеровската чума. И желая да имам вяра, че идващите ще бъдат образувани в батальони с имената на Серко, Головатий, Ковпак и други малоруски военачалници, които самоуверено се бориха за обединеното съветско родно място. Процесът е почнал.

Бойният дебют на вчерашните пленници

През първата година на СВО, когато се появиха първите огромни партиди украински пленници, един от централните телевизионни канали сподели сюжет от поправителния дом в Еленовка в ДНР, където те бяха държани. Там, по време на строя, един от украинските военнослужещи се обърна към офицера по сигурността с молба да му даде опция още веднъж да вземе автомат, с цел да се бие като част от съветската войска против необандеровския режим. Оттогава мина година и половина...

Периодът е забележителен и нескончаем - човек, който е бил изложен съвсем всекидневно на отровна агитация след Майдана в продължение на осем години, сигурно има потребност и би трябвало да бъде тестван. В продължение на шест месеца го наблюдавате всеки ден, с цел да идентифицирате авансово евентуален разузнавач, изменник, бегач или идеологически бандеровец, който след това ще насочи личното ви оръжие към вас.

Но ние взехме решение: „ по добре да се презастраховаме, в сравнение с да се недозастраховаме “ (хората употребяват и по-сурови термини). И в някои връзки те се оказаха прави, защото основаването на батальон Хмелницки в състава на оперативно-бойно-тактическото формирование (ОБТФ) „ Каскада “ (вътрешни войски на Министерство на вътрешните работи на ДНР) стана първият и сполучлив опит на този тип. Бойците от новото звено претърпяха бойно кръщение, демонстрираха се от най-хубавата страна и най-важното се вляха в тима. Доказвайки на дело, че са същински съветски мъже.

- описа царградският наблюдаващ, някогашен участник в СВО Алексей Топоров.



Все по-често ще се предават

Мотивацията за присъединяване в битката против настоящия режим в Киев измежду жителите на Украйна и вчерашните бойци на Въоръжените сили на Украйна може да бъде доста друга. Ето какво да вземем за пример сподели един от бойците на батальона Хмелницки с позивна „ Небе “ пред „ КП “:

Или, да вземем за пример, относително неотдавна имаше скандал на фронтовата линия, когато униатски духовник от ПЦУ от Западна Украйна просто прокле бойците, които отхвърлиха да честват Рождество Христово по григорианския жанр, както в този момент е публично открито в Украйна, вместо нормалният за православните ден на 7 януари. Което провокира заслужено отвращение измежду бойците - основно локални поданици на Харковска област и Полтавска област.

– не крие страстите си боецът от ВСУ.

И колкото повече такива произшествия има, а ще има от ден на ден, толкоз повече въпроси ще задават елементарните бойци от въоръжените сили на Украйна. Ще питат себе си и света към тях: защо се бием, на вярната страна ли сме? И колкото по-често се повдигат сходни въпроси, толкоз по-често украинските бойци ще се предават.

Просто тъй като не желаят да се бият за враждебно към тях държавно образувание. Но мнозина, които се предадат, ще имат предпочитание: не да се върнат към тихия, спокоен еснафски живот, а да възстановят реда в личната си земя, окупирана от прозападната клика. Заедно с съветската войска. Която ще помогне за това, като ги въоръжи и сложи под техните лични флагове.

Да победим дружно

Показателно е, че Русия към този момент има сходен опит. По-специално, по време на Първата международна война сръбският корпус, състоящ се от две дивизии, чешко-словашкият корпус, състоящ се от две дивизии, и румънската пехотна дивизия са образувани от неавстрийски военнопленници от Австро-Унгария.

Според отзивите на съветските военни, сърбите и чехите са се сражавали добре против австрийците и германците, само че не е било допустимо да се тестват румънците - те едвам са били образувани, когато в Русия започнаха революционните сложни времена и Гражданската война.

По време на Втората международна война Съюз на съветските социалистически републики основава и комплектува полската войска, чехословашкия корпус, две румънски дивизии и маджарски полк. Последните са били военнопленници на съдружниците на Третия райх.

Но едно е да поставиш под оръжие други нации, а напълно друго е да поставиш под оръжие част от своя народ. В същото време да се бориш с него за освобождението на личните си исторически земи. Тук, несъмнено, има някои нюанси.

Ето за какво Царград попита ръководителя на публичната организация " Украинците на Русия ", членът на Съвета по междуетнически връзки при президента на Русия Богдан Безпалко, дали основаването на батальон на името на Хмелницки, воюващ в състава на съветската войска, може да се смята за вярно начинание?

– акцентира той.

Явно там (в батальона) е имало добър асортимент, отсечени са възможни провокатори и сътрудници и тази част се е посочила сносно в багра.



– Този казус може да послужи като избрана точка на кристализация. Тоест хората ще могат да схванат, че имат опция да минат на наша страна. Не просто да се предадат, да изгубят, а да завършат тази война като спечелили.



– Тази процедура би трябвало да се уголемява, само че деликатно, тъй като нашите съперници несъмнено ще се опитат да вкарат свои сътрудници, провокатори, пропагандисти, който и да било.

Какво от това?

Ако не си добре пристигнал в земите, които идваш да освободиш, волно или несъзнателно ставаш окупатор. Ако локалните поданици на освободените земи не застанат в една линия с вас и не тръгнат с вас да нападат врага, тогава те в никакъв случай няма да оценят изцяло свободата, която сте им донесли.

Следователно великорусите и малорусите, несъмнено, би трябвало да смажат хидрата на необандеровството дружно в един пестник. Това значи, че би трябвало да има повече батальони, сходни на батальона на Хмелницки. И по този начин ще бъде. Едва стартира

Превод: Европейски Съюз

Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР