„Опитът ми ще послужи като инструмент за успешното привличане на

...
„Опитът ми ще послужи като инструмент за успешното привличане на
Коментари Харесай

Лиляна Павлова провери напредъка на строителните дейности по два големи европейски проекта в Русе

„ Опитът ми ще послужи като инструмент за сполучливото привличане на още средства за районно развиване и по-добро позициониране на страната ни измежду останалите европейски страни “, сподели през днешния ден претендентът за евродепутат от листата на ГЕРБ и Съюз на демократичните сили за изборите за Европейски парламент Лиляна Павлова. Тя ревизира напредъка по строително ремонтните действия по улиците „ Баба Тонка “ и „ Райко Даскалов “ по отношение на осъществяването на плана „ Реконструкция и рехабилитация на пешеходна среда и създаване на зони за публичен отдих “.

Той е на стойност 24.3 млн. лв. и е реализиран с финансовата поддръжка на Оперативна стратегия „ Региони в напредък “ 2014-2020г., съфинансирана от Европейския съюз посредством Европейския фонд за районно развиване. Дейностите по тези две улици, свързващи центъра на Русе с Кея, към този момент са приключени според признатия линеен график. „ По време на мандата ми като министър на районното развиване и благоустройство имах достойнството директно да вземам участие в планове, които трансфораха Русе в крайдунавската перла на България.

Работата по дейното развиване на града и осезаемото възстановяване качеството на живот на жителите му не би трябвало да стопира, а напротив”, добави Павлова. Тя прегледа главната пешеходна улица в Русе – „ Александровска “, а след това се увери и в качеството на приключилата реорганизация на бул. „ Придунавски “, част от план „ Интегрирана система за градски превоз на гр. Русе – 2 стадий “. Заедно с народния представител от ГЕРБ – Русе и регионален координатор на партията в Русенска област Пламен Нунев, Павлова беседва със зам. – кмета на Община Русе доктор Страхил Карапчански.

Според зам.-кмета факт е усъвършенстваната функционалност и подвижност в общината, като е даден приоритет на велосипедните и пешеходни алеи.

Осигурява се запазване на околната среда посредством понижаване на нездравословните излъчвания и шумово замърсяване. Не на последно място доктор Карапчански открои по – огромната сигурност в превоза на тази част от град Русе. Срокът за осъществяване на плана „ Интегрирана система за градски превоз на град Русе – стадий 2 “ е 48 месеца, считано от 05.01.2017 година, а на „ Реконструкция и рехабилитация на пешеходна среда и създаване на зони за публичен отдих “ – 30 месеца, считано от 12.12.2016 година

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР