Опитът и предизвикателствата пред България и Полша в изпълнението на

...
Опитът и предизвикателствата пред България и Полша в изпълнението на
Коментари Харесай

Министър Гвоздейков: Работим за ускореното развитие на жп транспорта в България

Опитът и провокациите пред България и Полша в осъществяването на стратегически транспортни планове разискаха на среща министърът на превоза и известията и полския дипломат у нас Мачей Шимански, оповестиха от пресцентъра на министерството.

„ България поддържа самодейността на Полша за сключване на обща декларация на 11 страни членки на Европейския съюз за съдействие и усилване на вложенията в транспортната инфраструктура в Централна и Източна Европа “, съобщи министърът Гвоздейков по време на срещата.

Това ще бъде и една от главните тематики на конгрес на високо ниво, който ще бъде извършен при започване на септември в Полша.

„ Железопътният превоз има огромен капацитет и е в сходство с политиките на Европейски Съюз за поощряване на екологичните типове превоз “, означи още министър. Обсъдени бяха и опциите за обмяна на опит на експертно равнище в региона на жп превоза.

„ България подхваща дейности за ускореното развиване на жп превоза, като за нас ще бъде от изгода опитът на Полша в това направление “, уточни министър Гвоздейков.

Посланик Мачей Шимански срещна министър с ограниченията, които подхваща страната във връзка с пътната сигурност. Той изрази подготвеност полски експерти да споделят с български специалисти най-хубавите практики в тази област.

На 13 август от Министерството на превоза и известията оповестиха за промяна в управлението на „ Холдинг БДЖ “. Министър Гвоздейков уточни като причина слабите резултати в ръководството на сдружението. Министърът разгласи още, че са изпратени запитвания до всички производители на преносим състав в Европа по отношение на опциите им в най-кратки периоди да доставят нови влакове за Българските държавни железници.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР