Опитът да се върне бюджетът отново на служебното правителство не

...
Опитът да се върне бюджетът отново на служебното правителство не
Коментари Харесай

Бойко Борисов: Подло е бюджетът да се връща на служебния кабинет

Опитът да се върне бюджетът още веднъж на служебното държавно управление освен не е вярно, а е подло и безконтролно, сподели в Бойко Борисов в коридорите на Народното събрание през днешния ден. Думите му идват по отношение на вчерашната среща на „ ПП-ДБ “ в Министерството на финансите, след която стана ясно, че има сделка за редакция сред първо и второ четене, тъй че да се одобри закон с 3% недостиг.

„ Тогава президентът с право може да ни назовава „ шарлатани “ и „ безотговрници “, сподели някогашният министър председател във връзка с тази концепция.

Припомняме, че преди седмица служебният кабинет показа, макар че по-рано настояваше за подобен от 3%. Тогава министър председателят Гълъб Донев стимулира решението с неналичието на политическа поддръжка от водещите партии за данъчни промени, които да донесат повече доходи и по този начин да се избегне огромният недостиг.

Вчера обаче от ПП-ДБ организираха среща в МФ, след която стана ясно, че има вид да се намерят повече средства, тъй че дефицитът да бъде 3%. От изявленията стана ясно, че за задачата се възнамерява препоръчаният Бюджет 2023 да бъде отритнат на първо четене и върнат за преправка.

Кабинетът се събира през днешния ден на изключително съвещание, на което ще одобри сегашния вид на бюджета, който по-късно ще входира публично в Народното събрание.

По отношение на слуховете за имена на министри и присъединяване на Асен Василев и Кирил Петков в предстоящ кабинет, Борисов разяснява: „ Никога не разясня клюки или трудове. Най-вероятно това е вътрешно следено изпускане на имена. Пред нас това нещо не е представяно. “

„ Имената не ме интересуват. Мисля, че и сътрудниците от Политическа партия и Демократична България виждат, че по-подготвен министър председател от мен няма, само че аз се дръпнах на първия ред, с цел да дадем късмет да има държавно управление. Според мен и Кирил, и Асен би трябвало да се пернат обратно, да се направи експертен кабинет и той да ръководи четири години. “

Ако те не създадат този компромис, продължи Борисов, „ ще продължим да работим по програмата, да приемем бюджета, ще извадим нещо положително за страната – най-малко да извадим опцията служебното държавно управление да се гърчи по какъв начин без парламент да прави бюджет “.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР