Опитала ли е следователка от Силистра да разпъне чадър над

...
Опитала ли е следователка от Силистра да разпъне чадър над
Коментари Харесай

Прикривала ли е следователка от Силистра мъж, шофирал без книжка?

Опитала ли е следователка от Силистра да разпъне чадър над мъж, карал без брошура нейния автомобил? Инцидентът е от 18 февруари, стигнало се е до полицейска гонка и напрежение сред органите на реда.

От няколко дни е в ход и дисциплинарна инспекция против следователката, която се оказва, че поддържа много висок стандарт на живот, оповестява Нова телевизия.

Стела Илиева – следовател със 17 години стаж в Окръжен следствен отдел – Силистра. Живее в село Сребърна. На името на татко ѝ Стоян Илиев, който живее в прилежащото село Йорданово - има конна база и плантация за щрауси. Именно в село Йорданово се случва и случаят, за който против следовател Стела Илиева има формирана дисциплинарна инспекция от Висшият правосъден съвет.

Задържаха скандалния Данчо Катаджията

Вижте, има си правораздаване и ред. Нека, хората да кажат, споделя Стела Илиева – следовател в Окръжна следствена работа – Силистра.

А, хората описват, че на 18 февруари, вечерта, към 22 часа, в село Йорданово полицейски чиновници се пробват да спрат за инспекция ето този лек автомобил. Управлявал го е Метин Али от същото село. Водачът не стопира на стоп- палка и стартира гонка. Метин е заловен, въпреки всичко и излиза наяве, че кара без да има брошура. Колата, пък се оказва благосъстоятелност на Стела Илиева, която е извикана от хванатия водач. Следователката идва с към 30 души, съгласно очевидци - в нетрезво положение.

Според разказите на хората, в опит да избави хванатия водач без брошура Стела Илиева посочила служебната си карта на магистрат и отправила закани към служителите на реда. Заявила на чиновниците, че е изпратила лидера, с цел да купи цигари и алкохол и разпоредила неотложно да го освободят. Полицаите извикали подкрепление и свалили номерата на автомобила. За случая потвърдиха наши източници в Министерство на вътрешните работи. Официално, от полицията отхвърлиха да разясняват обстановката. От Окръжната прокуратура разясниха, за какво е комплицирано да се разяснява сходен случай със забъркан магистрат.

Случаят беше докладван в прокуратурата от страна на управлението на ОД на Министерство на вътрешните работи – Силистра. Това, което може да се каже, във връзка с госпожа Илиева е била формирана дисциплинарна инспекция със заповед на административният началник на Окръжна прокуратура, която е събрала нужните материали, които са предоставени на вниманието на Висшия правосъден съвет, посредством Главният прокурор. От тук, нататък следва формиране на дисциплинарно произвеждане пред Висш съдебен съвет. Не мога да разясня обстоятелства, все още, защото по стандартите на Висш съдебен съвет не могат да се разясняват обстоятелства и условия по същото, споделя Теодор Желев – областен прокурор на Силистра.

Коментарът на следователката беше сбит. Нека хората се произнесат. Имало е някакво нарушаване и по тази причина! Нищо не желая да разясня. Абсолютно нищо не желая, тъй като това е в нарушаване на нашият етичен кодекс, споделя Стела Илиева.

Така, подробни пояснения, Стела Илиева ще дава пред Висшият правосъден съвет. А водачът, за който се твърди, че следовател Илиева е бранила, работи в новоизградена конна база в прилежащото село Сребърна, намираща се зад къщата на Илиева. На входа въз основата стои името на следователката. Според хората в селото частната конна база и плантация за щрауси са нейни.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР