Опит за второ терористично нападение е направен късно снощи край

...
Опит за второ терористично нападение е направен късно снощи край
Коментари Харесай

Опит за втора атака край Барселона

Опит за второ терористично нахлуване е изработен късно нощес край Барселона. Няколко души са били ранени след още един опит автомобил да бъде употребен като оръжие в град Камбрилс, на към 100 километра от Барселона.

Атентатът обаче не е осъществен напълно по проект, тъй като транспортното средство на нападателите се е преобърнало, предава Нова. Когато атентаторите почнали да излизат от него, служителите на реда ги простреляли. Елиминирани са четирима. Петият е бил прострелян и задържан, а по-късно е умрял от раните си.

Нападателите са носели колани с експлозиви. Според управляващите те са свързани с хората, подготвили и направили нападението в центъра на Барселона в четвъртък вечер.

Полицията ги свързва и с случай от сряда, който не е прививлякъл огромно внимание - гърмеж в малко градче край Барселона, при който е умрял един човек. Той евентуално е правел бомба, като не е ясно дали е щял да я употребява самичък, или я подготвял за различен.

Припомняме, че в четвъртък вечерта в Барселона бял миниван се вряза в пешеходци покрай централния бул. „ Ла Рамбла ", оставяйки десетки убити и ранени. Колата се е движила към 600 метра на зигзаг с 80 км/час. Полицията разгласи четвърто равнище на опасност от терористична офанзива. А ИДИЛ публично пое отговорността за терористичния акт.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР