Опит за покушение е извършен срещу британската кралица Елизабет II

...
Опит за покушение е извършен срещу британската кралица Елизабет II
Коментари Харесай

Младеж опитал да убие британската кралица през 1981 г., разкриха разсекретени документи

Опит за нападение е осъществен против английската кралица Елизабет II през 1981 година в Нова Зеландия. Това демонстрираха разкрити в четвъртък документи на английското разузнаване, заяви съветската работа на Би Би Си.

Опитът за нападение станал в град Дандин. 17-годишният Кристофър Люис стрелял по кралицата от прозорец на петия етаж на постройка, само че не улучил. 

Жителите на града, събрали се да видят кралицата, са съобщили тогава за необикновен тон, само че управляващите обяснили, че звукът бил от счупила се наоколо неонова табела. 

" Люис в действителност е желал да убие кралицата, само че не е съумял да откри уместно място, с цел да се прицели добре, също така пушката му не е била задоволително мощна ", написа в документите. 

Предполага се, че младежът е страдал от психическо разстройство и бил уверен, че би трябвало да убие цялото кралско семейство. Кристофър Люис оповестил, че е член на групировката Национална имперска партизанска войска, в която съгласно полицията членували едвам трима души. 

17-годишният юноша е задържан. Той обаче не е упрекнат за опит за нападение, а му е повдигнато обвиняване за нелегално владеене на оръжие. Смята се, че повода евентуално също е опит да се прикрие случилото се.

Шефът на полицията в Нова Зеландия към този момент разгласи, че е разпоредил следствие по въпроса.

След опита за нападение полицията деликатно е следила дейностите на Люис. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР