Опит за измама бе разобличен на общинска сесия в ПловдивС

...
Опит за измама бе разобличен на общинска сесия в ПловдивС
Коментари Харесай

Опит за измама бе разобличен на общинска сесия в Пловдив

Опит за машинация бе изобличен на общинска сесия в Пловдив
С молба за безплатно прилагане на спортна зала "Колодрума" за благотворителен концерт се обърнаха през днешния ден към общинските съветници в Пловдив представители на съдружие с нестопанска цел "Всички дружно за една кауза".

Предложението внесе общинският консултант от Реформаторския блок Айри Мурад, с което означи първата си изява в локалния парламент за три години, съобщи кореспондентът на БГНЕС от града.

Целта на концерта, както са оповестили уредниците му, е събиране на пари за средства за лекуване на деца. Конкретно - уреди за рехабилитация на деца с увреждания в СУПЗ. Концертът ще бъде на националната певица Николина Чакърдъкова, а продадените билети са към този момент 2 000.

В показаните документи написа, че проявата е под патронажа на ЮНЕСКО и на ръководителя на Народно събрание Цвета Караянчева.

Оттук нататък в ролята на детектив се яви ръководителят на Общинския съвет Савина Петкова, която е обърнала внимание на няколко детайлности, задоволителни да разбулят измамата. Два печата. Единият, става известно, е на Българо-виетнамската промишлена камара, а вторият е под подписа на изпълнителния шеф на комисията на ЮНЕСКО в България, с което се дава позволение на основния секретар на комисията Венцислав Манчовски да даде патронаж на събитието на „ Всички дружно за една идея “. Той пък е на Национално студентско придвижване.

Историята стартира да се разплита, като начало певицата и визия си няма за този концерт, а по същото време въобще не е в страната. Част от другите участници в концерта, разгласен за 19 октомври, също не знаят нищо.

Комисията на ЮНЕСКО отхвърля да е издавала подобен документ, нито въобще да има чиновник на име Манчовски.

Тримата представители на сдружението - Илия Ангелов, Теофил Кирилов и Сергей Димитров, се измъкнаха мощно смутени от сесията.

Билетите се продават посредством Ивентим, те дадоха обещание да върнат на хората парите назад. Сред закупилите билети за благородната цел има бизнес организации от Пловдив.

Вносителят на предлагането Айри Мурад отхвърли да е знаел какво внася. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР