Опит и младост, две неща, които се съчетават прекрасно в

...
Опит и младост, две неща, които се съчетават прекрасно в
Коментари Харесай

Славия - съчетание от младост и опит

Опит и младост, две неща, които се съчетават прелестно в последните месеци в отбора на Славия. За никого не е загадка, че политиката на „ белите” от години е да развива и постанова в първия отбор млади футболисти от своята школа, а по-късно те да поемат към задгранични отбори. Показателни са два прехвърлянето в посока Италия- на 18 годишния Петко Христов във Фиорентина и на година по- огромния Калоян Кръстев в Болоня.

Но връщайки се към сегашния сезон и положение на Славия усещане вършат следните факти- в отбора се подвизават най- младите футболисти в Първа Лига, който се употребяват като титуляри- вратарят Антонис Стериакис и бранителят Андреа Христов, които са на по 19 години.

Нерядко от първата минута стартира и Стефан Велков, който е на 21. Напоследък късмет за изява получава и Димитър Буров, който е на 20. „ Белите” са и с най- дребна междинна възраст на стартовата единадесеторка- 23,8 години.

След срещата с Локомотив Пловдив, старши треньорът Златомир Загорчич загатна за напрежение у младежите в тима в началните минути на срещите, само че методът то да бъде преодоляно точно с струпване на повече игрови минути. Не е за занемаряване обстоятелството, че междинната възраст на бранителите на Славия против „ смърфовете” бе 24,5 години.

И въпреки всичко наставникът реши през зимния трансферен прозорец да укрепи отбора си и с умел бранител в лицето на Александър Александров от Етър и не скри, че е извънредно удовлетворен от привличането на точно този футболист.

Целта с този трансфер бе да може да се преплетат опитът и младостта и по този метод да се спомогне за развиването на юношите на клуба, който много постоянно получават своя късмет.

Но поглеждайки и към останалите в тима и обръщайки внимание и на опитът, би трябвало да отбележим имената на трима от по- офанзивно настроените играчи на „ белите”, които имат насъбран стабилен опит на терена. 28 годишните Ивайло Димитров и Стефан Велев, както и година по- огромния Галин Иванов. Виждайки и тяхната възраст и качества излиза наяве, че като че ли Златомир Загорчич е намерил вярната формула за съчетаване на младостта и опита и не прибягва нито към едната, нито към другата прекаленост. А все още това носи на „ белите” 9та позиция във краткотрайното класиране на родния хайлайф с актив от 25 точки и по никакъв начин нелоши шансове за нанагорнище в първата шестица.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР