Оперна премиера по време на война. Националната опера в Киев

...
Оперна премиера по време на война. Националната опера в Киев
Коментари Харесай

Несъкрушими: Операта в Киев с премиера на "Травиата" под звуците на сирени за въздушна тревога

Оперна премиера по време на война. Националната опера в Киев сподели нощес новата си режисура на " Травиата ". Спектакълът се появява на сцената с осем месеца отсрочване. За страстите към тази премиера по време на война споделя сопраното Тамара Калинкина.
 
В Киев чакат своята нова " Травиата " с неспокойствие още предходната година, преди да избухне войната. Премиерата обаче по този начин и не вижда бял свят.
 
" Тази режисура беше планувана за март месец предходната година, само че войната стартира през февруари. И по отношение на тези трагични събития бяхме принудени да я отложим за неопределен срок. Никой не знаеше по кое време ще можем да възстановим работа.
 
Това, което се случи през вчерашния ден за мен, е героическа постъпка, героичен героизъм на цялата натрупа, на управлението и несъмнено на феновете, които бяха в залата, а тя беше цялостна ", споделя оперната прима Тамара Калинкина, която извършва ролята на Виолета.
 
Трупата възвръща подготовките при започване на октомври. За страдание и руснаците възвръщат въздушните удари над Киев тъкмо тогава.
 
" Беше безумно мъчно да репетираме. Много от хората да вземем за пример не успяваха да идват, тъй като човек таман се приготви да излезе от у дома и афишират паника. Публичният превоз стопира и ти автоматизирано не можеш да отидеш на работа. Репетициите закъсняваха или напряко се отменяха.
 
Имаше дни, когато пристигахме и бяхме принудени да чакаме, а паниките ставаха все по-дълги. Минимумът беше половин час, само че имаше паники по два, а дори и по четири часа. Слава богу, такива бяха малко, само че имаше дни в които пристигахме и час, два просто чакахме да стартира подготовката ", споделя Тамара Калинкина.
 
Трупата обаче е решена този път " Травиата " да не бъде отсрочена при никакви условия. Но и премиерата не минава, без на артистите и публиката да бъде напомнено, че отвън театъра войната не е спряла даже за момент.
 
" За първи път в историята на операта " Травиата " Виолета остана жива. За страдание бяхме принудени да прекъснем спектакъла 8 минути преди финала, тъй като стартира паника и управлението взе решение всички да се изтеглят в бомбоубежището, което се намира в театъра. За първи път в живота ми ние прекъснахме театър поради паника.
 
Тя стартира да се предава по залата, сигналът потегли по телефоните, един след различен. Спряхме на финалния дует на Виолета и на Алфред. Главният диригент беше заставен да прекъсне спектакъла. Хората станаха и започнаха аплодисменти, не знаеха ще могат ли да догледат спектакъла или не. Всички разбираха, че паниката може да продължи както 15 минути, по този начин и 30 минути, по този начин и 4 часа ".
 
Публиката не съумява да чуе финала на " Травиата ". Но за Тамара това е прекрасен знак. Останалата жива Виолета ѝ подсказва, че за родината ѝ има вяра.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР