Операцията в Газа е обречена. Израел не взе предвид основния

...
Операцията в Газа е обречена. Израел не взе предвид основния
Коментари Харесай

Операцията в Газа е обречена: Израел не отчете главния нюанс

Операцията в Газа е обречена. Израел не взе поради главния колорит. Дори в случай че Цахал успее да отстрани Хамас, основната опасност няма да изчезне. Перспективите за сухопътната акция на Тел Авив бяха оценени от Александър Каргин и Михаил Якушев.

На 27 октомври израелските отбранителни сили разшириха военните си интервенции в линията Газа, само че към момента не се приказва за пълноценна сухопътна интервенция. Основните бойни дейности са съсредоточени в северната част на палестинския анклав.

Според източник на Times of Israel силите на Цахал в този момент работят в сходство с рекомендациите на Белия дом. По-рано събеседници на The Washington Post оповестиха, че управлението на Съединени американски щати се е пробвало да убеди Тел Авив да се задоволи с целенасочени въздушни набези и набези на специфичните елементи и да не минава към огромна акция.

Източници споделят на Bloomberg, че израелската интервенция може да отнеме от шест седмици до шест месеца. Според тяхна информация Тел Авив има намерение да ликвидира Хамас и да обезпечи буферна зона на границата, с цел да предотврати нови офанзиви от палестинската страна.

Перспективите на акцията на ИД в предаването „ Цариград.Главното “ оцениха специалистът по Израел и Близкия изток Александър Каргин и генералният шеф на аналитичния център „ Катехон “ Михаил Якушев.

" Почти невероятно е "

Първият от съветските събеседници напомни, че през октомври вследствие на ескалацията на спора в Израел бяха убити повече от 1300 цивилни:

" За да разберете по какъв начин израелците виждат това, би трябвало да погледнете симетрията на популацията. 1300 души за Израел е що се касае за Русия, недай Боже може да са 20 хиляди. Това са едни скандални бройки на починалите. "

Експертът изрази убеденост, че Тел Авив няма да си затваря очите за жертвите, колкото и напън да бъде оказван върху него. Израел също има намерение да възвърне статута си на мощна военна мощ, защото всъщност получи „ обществен пестник “.

Освен това Тел Авив прелестно схваща, че човек не може да бъде слаб в Близкия изток. Съответно е належащо да се предпазите в бъдеще от сходни удари - действителни и репутационни.

" Как е допустимо това към момента не е ясно. Теоретично е допустимо Хамас да бъде погубен като група. Трудно е, ще изисква големи жертви, само че е допустимо. Но по какъв начин да разрушим идеологията... Това е казусът на Израел. Това е съвсем невероятно ", сподели събеседникът на Цариград.

Няма ли да има огромна война?

Александър Каргин също по този начин означи, че по същото време са подписани мирни контракти сред Израел и някои мюсюлмански страни. Говорим по-специално за Йордания, ОАЕ и Египет.

" Това, което беше немислимо преди 50 години, се случва през днешния ден. Между другото, имайте поради, че представителите на Обединените арабски емирства се изричат доста вярно в границите на този спор - приказвам за речи в Организация на обединените нации ", съобщи специалистът.

" Те, несъмнено, показват взаимност с палестинските араби, само че в това време акцентират, че Израел има право на самозащита и даже вършат похвали на Тел Авив. Това би било мъчно да си представим даже единствено преди 10 години ", означи още той.

Той напомни и скорошно изявление със брачната половинка на краля на Йордания. Нейните забележки за Израел са доста по-меки от метода, по който йорданците говореха преди 40 години.

" Тоест виждаме, в случай че приказваме за арабския свят като цяло, че безспорно има някакво взаимоотношение с Тел Авив. Дори са почнали договаряния сред Саудитска Арабия и Израел ", сподели той.

" И една версия споделя, че цялата тази офанзива на Хамас е била предопределена да наруши този разговор. Затова през днешния ден приказваме най-много за палестинско-израелския спор, а не по-широк ", заключи Каргин.

Пророчеството на Клинтън

Михаил Якушев обаче загатна, че е евентуален най-песимистичният сюжет в Близкия изток. Той напомни срещата на 42-ия президент на Съединени американски щати Бил Клинтън, който тогава напускаше поста си, с някогашния израелски министър председател Ехуд Барак и някогашния ръководител на Палестинската национална администрация Ясер Арафат:

Тогава Клинтън сподели: „ Единственият късмет, който ни остава, е да сключим кротичък контракт, преди да си потегли, склонен съм “.

Арафат отговори, че не може да даде джамията Ал-Акса. Това желаеха израелците тогава.

Тогава Ехуд Барак просто резервира безмълвие. Събеседникът на Първи съветски продължи, че тогава Клинтън е споделил историческа фраза, която се оказва доста настояща и през днешния ден:

„ Може да не подпишете в този момент, само че имайте поради, че ще се пролее толкоз доста кръв, че ще съжалявате по-късно. “ Ето резултата.

Повече детайлности за развиването на израелската интервенция вижте във видеоверсията на предаването " Цариград. Главното ".

Превод: СМ

Нов наш Youtube канал: https://www.youtube.com/@aktualenpogled/videos

Нашият Ютуб канал: https://www.youtube.com/@user-xp6re1cq8h

Каналът ни в Телеграм: https://t.me/pogled

Влизайте непосредствено в уеб страницата: https://www.pogled.info 

Така ще преодолеем рестриктивните мерки.

Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. 
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР