Операцията по сигурността след смъртта на кралица Елизабет Втора и

...
Операцията по сигурността след смъртта на кралица Елизабет Втора и
Коментари Харесай

След смъртта на кралицата: Великобритания може да проведе най-голямата си операция за сигурност

Операцията по сигурността след гибелта на кралица Елизабет Втора и към нейното заравяне евентуално ще е най-голямата в историята на Англия, съобщи някогашен английски началник в битката с тероризма, представен от ДПА и Пи Ей Мидия. 

Ник Олдуърт сподели, че полицията и службите за сигурност ще чакат голям брой хора да се стекат на публични места, с цел да изразят скръбта си от загубата на монарха, а управляващите възнамеряват интервенция от забележителен мащаб. 

Бившият народен координатор за битката с тероризма, който е отговарял за сходни събития и е управлявал полицейската интервенция в Лондон по време на Олимпийските игри през 2012 година, съобщи, че проектите за гарантиране на сигурността на елементарните жители и длъжностните лица са подготвяни от години и им се прави постоянен обзор. 

По думите му равнището на опасност от тероризъм във Англия сега е “значително ”, което значи, че има възможност от нахлуване.  



“Това е евентуално най-голямата интервенция, която несъмнено сме предприемали във Англия ”, сподели той. 

Олдуърт съобщи, че управляващите се приготвят за големи опашки от хора, които желаят да отдадат респект на починалата кралица.  

По думите му ще има “значителна въоръжена интервенция ” с патрулиращи чиновници на реда и оформяне на опашките, с цел да се избегнат злополуки и да не могат да се врежат коли в събралите се хора. По покривите на постройките ще бъдат ситуирани снайперисти, до момента в който траурният конвой минава по улиците, а отвън Лондон се планува хеликоптерен конвой. Полицията и службите за сигурност ще са нащрек за възможни набези с хладни оръжия, взривяване на бомби и всевъзможни други вероятни терористични закани или произшествия.  



Според него друга сериозна грижа за органите на реда съставлява организирането на въоръжената защита на идващите за погребението задгранични длъжностни лица. Той сподели, че в Лондон няма задоволително служители на реда за въоръжена отбрана, които да се оправят с обезпечаването на защитата на над 100 държавни глави от целия свят, които може да дойдат във Англия. “Цялата интервенция ще разчита доста на запаси от цялата страна ”, добави Олдуърт.  

По думите му погребението на принц Филип - брачна половинка на Елизабет Втора, предходната година е било много друго заради тогавашните ограничавания във Англия поради ковид.  “В настоящия свят не може да се изключи опцията същото да се случи с погребението на Нейно Величество ”, съобщи той. 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР