Операцията, достоверността на която Ройтерс не може да потвърди от

...
Операцията, достоверността на която Ройтерс не може да потвърди от
Коментари Харесай

Задачата е изпълнена: Украйна е извършила десант в окупирания Крим


Операцията, достоверността на която Ройтерс не може да удостовери от самостоятелен източник, цели да покаже, че украинските сили са способни да организират наземни интервенции в Крим, който беше завзет и анексиран от Русия през 2014 година

Десантът е бил извършен към 4 ч. сутринта на нос Тарханкут.

" В региона на нос Тарханкут в югозападната част на Кримския полуостров се е състояла борба с присъединяване на плавателни съдове и авиация. Украинските военни към този момент са се завърнали след спецоперацията ", заяви Андрий Юсов от Главното разследващо ръководство на Министерството на защитата на Украйна.

На нос Тарханкут е ситуирана съветска радиотехническа база и работят няколко радиолокационни комплекса. Недалеч от него е село Оленивка, край което през вчерашния ден украинските военни унищожиха с дрон тежък съветски ракетен комплекс С-400 дружно с ракетите и персоналния състав.

Кратък и неразбираем видеозапис, публикуван дружно с изказването, демонстрира дребна моторна лодка, която доближава брега измежду нощ. ГУР сподели, че мястото за дебаркиране е било в западния завършек на Крим покрай обитаемоте места Оленивка и Маяк.

" Спецчасти с лодки са дебаркирали в региона на Оленивка и Маяк ", уточни в изказване ГУР.

Руски източници също пишат за " група украински диверсанти ", които " доплавали с лодки и разкрили огън ".

Украинското военно разузнаване споделя, че " всички задания " на интервенцията са били изпълнени, без да изброява съответните задания.

" Също по този начин държавното знаме още веднъж беше издигнато над Украински Крим ", показва ГУР, без да дава повече детайлности.

Докато са изпълнявали дилемите си украинските спецчасти са влезнали в пердах с елементи на съветската войска .

Според ГУР врагът е понесъл загуби в жива мощ и бойна техника.

" Всички цели и задания бяха изпълнени. След като специфичната интервенция беше приключена, украинските бранители се отдръпнали, без да дадат жертви ", означи ГУР.

Украинското военно разузнаване загатна, че съветските окупационни управляващи в Крим не са коментирали разигралите се събития, макар множеството свидетелства от локални поданици. Единственото известие на съветските управляващи се отнася до по този начин наречено " заличаване на муниции в сходство с открития график ".

" Украинските въоръжени сили ще продължат да оказват помощ на окупаторите с унищожаването на муниции, военно съоръжение и военнослужещи ", прибавя иронично ГУР.

Огласяването на новината съответствува в Деня на независимостта на Украйна.

Преди дни началникът на разузнаването Кирил Буданов предизвести за " изненади " за окупаторите в Крим.

Украинският президент Володимир Зеленски се зарече във вторник да постави завършек на съветската окупация на Крим, въпреки Русия да не демонстрира признаци, че ще изостави полуострова, означи Ройтерс.

Пак във вторник и украинското военно разузнаване заяви, че е убедило съветски боен водач да приземи съветски военен хеликоптер Ми-8 на украинско летище.

По мотив 32-рата годишнина от оповестяването на независимостта на Украйна през днешния ден президентът Володимир Зеленски поздрави всички свои сънародници за битката за независимостта на страната, оповестява УНИАН.

" Това е полезност за всеки от нас ", акцентира президентът. " И тъкмо за това се борим. В тази битка е значим всеки. Защото това е битка за нещо, което е значимо за всеки. Това нещо е самостоятелна Украйна ", се споделя в речта на Зеленски.

Той посвети приветствената си тирада на всички жители, които способстват за независимостта на страната, от бойците и офицерите, до фамилиите на участващите в боевете, които са ги възпитали в обич към родината, както и на учители, лекари, медицински сестри, военни медици, както и на техниците, които не са разрешили спиране на електроснабдяването, и даже на децата, чиито рисунки поддържат морално воюващите.

Към украинците се обърна и главнокомандващият на украинските въоръжени сили Валерий Залужни.

Украйна е " страната на непокорените, непоколебимите, несъкрушимите ", където свободата и достолепието постоянно са били основни полезности, акцентира той в обществените медии, честитейки на сънародниците си Деня на независимостта.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР