Операция EDWARD – Европейски ден без загинали на пътя (Еuropean

...
Операция EDWARD – Европейски ден без загинали на пътя (Еuropean
Коментари Харесай

Операция EDWARD ще се проведе на 19 септември

Операция EDWARD – Европейски ден без починали на пътя (Еuropean Day Without A Road Death) се провежда от Европейската мрежа на службите на пътна полиция TISPOL, като задачата е в този ден да няма нито един умрял човек по пътищата на територията на остарелия континент. Това заяви на брифинг в Главната дирекция „ Национална полиция “ контрольор Мария Ботева от отдел „ Пътна полиция “, която е координатор на плана за нашата страна, представена от пресцентъра на Министерство на вътрешните работи.

„ Европейският ден без починали на пътя е част от Европейската седмица на подвижността, която се организира от 16 септември до 22 септември. Мотото на седмицата на подвижността е „ Мултимодалност “ с подтема „ Комбинирай! Движи се! “. Идеята е хората да употребяват разнообразни транспортни средства, с цел да се придвижват различно и по-безопасно. И в подтекста на това, което е предоставено от уредника - Европейската комисия, избрахме като координатор за България заглавие „ Безопасни мобилни комбинации за живот “. Целта ни е да достигнем до съзнанието на хората, да ги убедим във опцията и удобството на потреблението и на различни разновидности за напредване ", изясни контрольор Ботева.

От на следващия ден ще бъде дейна специфична страница, отдадена на EDWARD. Страницата ще бъде налична от уеб страницата на Министерство на вътрешните работи и отдела „ Пътна полиция “, а по традиция часовник ще отброява часовете до старта на интервенцията в 00.00 часа на 19 септември.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР