Операторите на инсталации могат да се освобождават от прилагането на

...
Операторите на инсталации могат да се освобождават от прилагането на
Коментари Харесай

Операторите на инсталации могат да се освобождават от прилагането на норми за неорганизирани емисии, ако няма риск за човешкото здраве

Операторите на съоръжения могат да се освобождават от използването на съответните правила за неорганизирани излъчвания единствено при изискване, че това няма да докара до доста увеличение на риска за човешкото здраве или околната среда. Това плануват признатите на първо четене промени в Закона за чистотата на атмосферния въздух, импортирани от Министерския съвет.

Предвижда се по-дълъг период за оправомощаване от Българския институт по метрология на лица за инспекция на успеваемостта при хващане на бензиновите пари. Регламентира се обезпечаването по длъжностен път на документ за калибриране на примери и средства за премерване, свързани с процедурата за оправомощаване на лица, в случаите, когато свидетелството за калибриране е издадено от института по метрология.

Урежда се и период за осъществяване на инспекцията за оправомощаване. Прецизират се също разпореждания, свързани с два европейски регламента по отношение на веществата, които нарушават озоновия пласт и флуорсъдържащите парникови газове, като ясно се разграничава терминът "унищожаване " във връзка с посочените регламенти.

Очакваните резултати от използването на законопроекта са свързани с понижаване на административната тежест за бизнеса и реализиране на правна изясненост посредством прецизиране на разпореждания, свързани с използване на законодателството в региона на запазване на чистотата на атмосферния въздух, написа в претекстовете си вносителят.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР