Операторът ветеран на Fox News Пиер Закржевски загина в Украйна,

...
Операторът ветеран на Fox News Пиер Закржевски загина в Украйна,
Коментари Харесай

Оператор на Fox News загина в Украйна

Операторът деец на Fox News Пиер Закржевски почина в Украйна, заяви американски ефирен канал.

Закшевски беше погубен, а сътрудника му Бенджамин Хол беше ранен, когато в понеделник автомобилът им е бил обиден от огън в Хоренка, отвън Киев, се споделя в изказване.

BREAKING: A Fox News cameraman has been killed covering the war in Ukraine, the network says.
— CBS News (@CBSNews)

" С огромна горест и тежко сърце споделяме новините тази заран по отношение на нашия обичан оператор Пиер Закжевски. Пиер беше погубен в Хоренка, отвън Киев, Украйна ", сподели в изказване изпълнителният шеф на Fox News Media Сузане Скот.

Закржевски е погубен, когато транспортното средство, в което се е возил, е било ударено от срещуположен огън. Кореспондентът Бенджамин Хол, е бил с него и е ранен и признат в болница.



Съобщението идва, откакто фейсбук страницата си основният прокурор на Украйна Ирина Венедиктова разгласи в понеделник, че английски публицист е бил тежко ранена в Украйна и е в " интензивно лекуване под наблюдението на лекари ".

" Този ​​човек не е бил във военно оборудване, където, съгласно съветските публични лица, те непрестанно се насочват. Не е бил във военно оборудване, той е получил съществени пострадвания ", се споделя в обявата.

Информацията към случая е прададен на Националното антикорупционно бюро на Украйна, където той " ще бъде вярно разследван ", съгласно прокурора.

Публикацията е придруена със фотография на журналистическа акредитация, на която написа " Радио и телевизия " и " Фокс Нюз ". Акредитацията включва изображение на Хол в костюм с изписана дата " 31.03.2022 година " изпод.

" Безопасността на целия ни екип от публицисти в Украйна и околния район е наш главен приоритет и от първостепенно значение. Това е внезапно увещание за всички публицисти, които всеки ден заплашват живота си, с цел да предават новините от военна зона ", съобщи в изказване Fox News.

По данни на Украйна Пиер Закржевски е четвъртият публицист, погубен в страната от началото на съветското навлизане.

" Най-малко 35 публицисти пострадаха " от съветските сили, като трима от тях бяха убити, заяви по-рано в профила пси в Телеграм Людмила Денисова, служителка на украинския парламент, която дава отговор за човешките прав.

Американецът Брент Рено бе убит в неделя в северозападно предградие на Киев. Останалите двама убити публицисти са украинци. Това са Евгени Сакун, който бе погубен при обстрела на телевизионната кула в Киев и Виктор Дудар, който почина покрай Миколаив.

Сред ранените публицисти има швейцарци, чехи, датчани и британци, съобщи Денисова.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР