Операторът на украинската газотранспортна система на Украйна, „Укртрансгаз“ от 1

...
Операторът на украинската газотранспортна система на Украйна, „Укртрансгаз“ от 1
Коментари Харесай

„Укртрансгаз“ въведе нови тарифи за нагнетяване, съхранение и теглене на газ от украинските газохранилища


Операторът на украинската газотранспортна система на Украйна, „ Укртрансгаз “ от 1 август вкара в деяние нови цени за нагнетяване, предпазване и изтегляне на природен газ от подземните си газохранилища, излиза наяве от известие на компанията.

„ Укртрансгаз “ от 1 август стартира да дава услуги за предпазване (нагнетяване и теглене) на газ по нови цени “, се споделя в известието.
Компанията оповестява, че новите цени дефинират заплащането за резервираните мощности за нагнетяване, изтегляне и предпазване на газ, до момента в който предходните предвиждаха заплащания за фактическите размери за нагнетяване, изтегляне и предпазване.

Така да вземем за пример новите цени за нагнетяване на природен газ в газохранилищата са от порядъка на 0,172 гривни (0,0063 $ ) за 1000 куб м (по-рано цените бяха 32,9 гривни, или 1,21 $ за 1000 куб м). За предпазване на хил.куб м синьо гориво компанията ще взима 64,4 гривни (2,37 долара) дневно, при цени по-рано от 46,2 гривни (1,7 долара). Тарифата за изтегляне на газ в този момент съставлява 67,1 гривни (2,47 долара) за хил.куб м, вместо 32,9 гривни (1,21 долара).

“Към началото на сезона на изтегляне на газ през 2017-2018 година 244 компании са имали газ в подземните газохранилища на „ Укртрансгаз “, като от тях три са били непознати – от Швейцария, Нидерландия и Чехия “, се споделя в известието. Общо „ Укртрансгаз “ експлоатира 11 подземни газохранилища с общ размер от 31 милиарда куб м газ.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР