Операторът на Турски поток South Stream Transport B.V. обяви предсрочното

...
Операторът на Турски поток South Stream Transport B.V. обяви предсрочното
Коментари Харесай

ИЗВЪНРЕДНО: Отнеха лиценза на оператора на „Турски поток“

Операторът на Турски поток South Stream Transport B.V. разгласи предварителното лишаване на лиценза за експорт от Нидерландия заради глобите против Русия. Това се споделя в прессъобщение на компанията.

„ В резултат на въвеждането на нови наказания на 18 септември 2022 година лицензът за експорт на South Stream Transport B.V., операторът на морския газопровод „ Турски поток “, по който съветският газ се транспортира през Черно море до потребителите в Турция и европейски страни, беше прибързано анулиран “, сочи прессъобщението.

Властите на Н изпратиха публично съобщение за това до турската страна. Те се позоваха на параграфи 1 и 2 на член 3 от Регламент на Европейски Съюз 833/2014 (с промените, включващи нови санкционни ограничения). Тези клаузи не разрешават доставката на артикули и услуги, по-специално техническа помощ и услуги, за потребление в Русия, в това число нейната изключителна икономическа зона и континентален шелф.

„ Налагането на нови наказания не лимитира продължаването на превозването на газ от South Stream Transport B.V. В тази връзка доставките на газ за разнообразни промишлености и милиони семейства в Турция и европейските страни няма да бъдат наранени в кратковременен и дълготраен проект “, увериха от компанията.

South Stream Transport B.V. има всички правни учредения според настоящия правилник за наказания Европейски Съюз 833/2014 да получи изключение (член 3, параграф 3а), защото газът, който се транспортира през Турски поток, по-късно се доставя на европейските страни посредством национални газопреносни системи и по този метод взе участие в обезпечаването на енергийната сигурност на Европа, уверени са от компанията.

За да продължи да обезпечава безвредни и надеждни доставки на газ в дълготраен проект, South Stream Transport B.V. е подал заявление за възобновяване на лиценз за експорт и чака отговор от съответните органи в Холандия.

Турски поток е експортен газопровод, който минава от Русия за Турция през Черно море. Проектният му потенциал е 31,5 милиарда кубически метра газ годишно. „ Турски поток “ е предопределен за доставки на газ за Турция и за страните от Южна и Югоизточна Европа при пренос през турска територия. Основната линия се състои от две линии, всяка от които е в положение да изпомпва до 41,7 милиона кубически метра газ дневно.

Телеграм каналът " Политика Страна " допусна, че заради отнемането на лиценза газ по " Турски поток " ще спре да се доставя за страни, които са се включили към глобите против Русия - т.е. за всички, като се изключи Турция.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР