Операторът на летището в Русе внесе документи за сертифицирането на

...
Операторът на летището в Русе внесе документи за сертифицирането на
Коментари Харесай

Гражданските полети от Летище Русе изглеждат все по-вероятни

Операторът на летището в Русе внесе документи за узаконяването на арепоорта за цивилен полети. Това е значима стъпка от Генералния проект на сдружението " Еърпорт Русе " и е част от капиталовите му планове за развиване на ареогарата като гражданско летище, оповестяват локалните медии, цитирайки кмета на града Пенчо Милков. Новината беше доказана за Money.bg от Община Русе.

По думите на кмета узаконяването ще разреши излитането и кацането на самолети Airbus 320 и Boeing 737, като ще бъдат построени един или два хангара за техническо обслужване на самолетите.
 Ново начало: Българска компания ще ръководи Летище Русе
Ново начало: Българска компания ще ръководи Летище Русе

Русе желае да възвърне комерсиалните полети

" Сертифицирането на летището край с. Щръклево за цивилен полети, е част от Генералния проект на сдружението " Еърпорт Русе ", акцентира Милков.
 Снимка 269265
Източник:

Дружеството, което оперира летището в Русе от началото на тази година е взаимно сред фирмите " СтройПроект " и " Щраплан ". Фирмите получиха правото на прилагане на инфраструктурния обект за период от 10 години, откакто Общинският съвет на крайдунавския град гласоподава решението през януари. От сдружението дадоха обещание да влагат €14 милиона в летището.

" През последните месеци бяха вложени обилни средства за модернизиране на летището ", разяснява Пенчо Милков.

Наскоро на аеропорта беше построена осветителната система на полосата за политане и кацане. Летище Русе е първото в България с LED осветяване със слънчеви акумулатори.

Изградена беше и 9-километровата периметрова ограда, теренът е изцяло измит, а постройката на пътническия терминал е актуализирана и съхранена.

Монтирани са и два ветропоказателя, които дават отговор на специфични условия на Международната организация за гражданска авиация ICAO. Закупени са и стационарни и мобилни цистерни за гориво.
 Модернизират летището в Горна Оряховица с инвестиция за над 13 милиона лв.
Летището в Горна Оряховица ще стане третото с най-дълга писта у нас след инвестиция за над 13 милиона лв.

Аеропортът ще бъде осъвременен в 4 направления
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР