Операторът на газопреносната мрежа в Украйна предупреди, че руски военни

...
Операторът на газопреносната мрежа в Украйна предупреди, че руски военни
Коментари Харесай

Украйна: Руските войски заплашват транзита на газ

Операторът на газопреносната мрежа в Украйна предизвести, че съветски военни сили са на територията на повече от една компресорна станция в страната, съобщи Ройтерс. Това е евентуална опасност за безпроблемния пренос на газ за Европа , уточни украинският оператор, без да посочи какъв брой станции са наранени и къде се намират те.

" Призоваваме военните сили неотложно да изоставен територията на компресорните станции и да спрат да се пробват да повлияят на интервенциите на газотранспортната система ", се показва в изказване на оператора.

Намесата в софтуерни процеси на интервенциите на газотранспортната система основава обилни опасности за сигурността на продължаващото превозване на газ за потребителите в Украйна и Европа, съгласно оператора.

" Има действителна заплаха за преноса на газови потоци за Европа поради наличието на съветски военни сили на територията на компресорните станции в Украйна ", съобщи шефът на оператора на газотранспортната система на Украйна Серхий Макогон.

" Има действителна заплаха за газовия пренос " , сподели той пред Ройтерс в телефонен диалог, без да дава спомагателни детайлности.
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР