Оператор на телевизията на агенция Ройтерс и придружаващ го консултант

...
Оператор на телевизията на агенция Ройтерс и придружаващ го консултант
Коментари Харесай

Размириците в САЩ взеха жертва, двама журналисти са ранени

Оператор на малкия екран на организация Ройтерс и съпътстващ го съветник на медията по въпросите на сигурността са били ранени по време на митингите, прераснали в принуждение в град Минеаполис в Съединени американски щати, съобщи Българска телеграфна агенция.

Операторът Хулио Сезар Чавес е отразявал митингите в града, подбудени от гибелта на цветнокож в ръцете на полицията. Кадрите, направени от него, демонстрират, че служител на реда стреля непосредствено против него и той е бил изумен от гумени патрони. По същият метод е бил ранен и съветникът по въпросите на сигурността Родни Стюарт. Двамата членове на екипа на малкия екран на Ройтерс потърсили леговище в близка бензиностанция.

Напрежението не стихва - стачкуващи в Съединени американски щати нападнаха и поругаха монументи на Конфедерацията

Агенция Ройтерс е отправила питане по отношение на случая до полицията на Минеаполис. Говорител на полицията е изискал копие от фрагментите, направени от фотографа и към този момент не е коментирал случилото се. И двамата членове на екипа на малкия екран на Ройтерс са с рани по ръцете, Чавес е бил ранен и в тила, а от фрагменти на малкия екран се вижда, че доктор му е оказал помощ на място и поради дълбока рана под лявото око.

И двамата членове на екипа на малкия екран на Ройтерс са имали документи, удостоверяващи ясно, че работят за новинарска медия. Чавес даже е носил прес картата си към врата. Стюарт пък е бил с бронирана жилетка с прес карта, прикрепена към нея.

Наложиха полицейски час след пета нощ на яростни конфликти в Съединени американски щати

Същевременно управляващите на град Индианаполис в щата Индиана оповестиха за минимум един погубен и за трима ранени по време на митингите там, съобщи ТАСС.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР