Оперативните данни на EVN България показват, че в периода 30

...
Оперативните данни на EVN България показват, че в периода 30
Коментари Харесай

81 285 MWh електроенергия са потребили клиентите на EVN България за периода 30 декември 2017 г. - 1 януари 2018 г.


Оперативните данни на EVN България демонстрират, че в интервала 30 декември 2017 – 1 януари 2018 година клиентите са консумирали общо 81 285 MWh (мегаватчаса) електрическа енергия. Тези стойности са по-малки от потреблението от същия интервал година по-рано: 30 декември 2016 година – 1 януари 2017 година, когато са употребявани общо 95 604 MWh.

Върховият товар по електроразпределителната мрежа в интервала 30 декември 2017 – 1 януари 2018 година е регистриран вечерта на 31 декември 2017 година, когато е бил 1 704 MW (мегавата), сочат диспечерските данни на сдружението. За съпоставяне върховият товар за този интервал на 2016 година е регистриран също на 31 декември и е бил 1 858 MW (мегавата).

По време на коледните и новогодишни празнични и почивни дни сътрудниците на компанията отчитаха показанията на електромерите по постоянен месечен график, спазвайки разпоредбите за премерване.

EVN България припомня, че потреблението на електрическа енергия при всеки клиент е самостоятелна. През зимата значимо значение за потреблението на електрическа енергия и от там за размера на фактурите имат редица фактори:

самостоятелен режим и активност на ползване при всеки клиент/всяко домакинство

употребява ли се в парцела електрическа енергия за отопление

външна температура: понижението на външната температура с 1 °C усилва потреблението на сила за отопление с към 10%

брой пространства в жилището, които се отопляват, брой живущи в жилището

положение на жилищната сграда/имот - налице ли са енергийноефективни ограничения в сградата/имота

тип и брой на употребяваните електроуреди, техният клас на енергийна успеваемост и други

Всеки клиент може от време на време да следи своята консумация на електрическа енергия посредством сверяване данните от измервателния апарат (електромер).

EVN България поучава своите клиенти да наблюдават периодите за заплащане на употребяваната електрическа енергия. Те са посочени в предходна фактура. EVN България припомня, че наложеният месечен график за заплащане на фактурите за електрическа енергия за обособените групи битови клиенти е както следва:

- за клиенти група I – от 10-то число

- за клиенти група II – от 17-то число

- за клиенти група III – от 24-то число

- за клиенти група IV – от 30-то число.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР