Оперативната служба трябва да направи необходимото и да изслуша и

...
Оперативната служба трябва да направи необходимото и да изслуша и
Коментари Харесай

Рашков: Оперативната служба трябва да направи необходимото и да изслуша и Бойко Борисов

Оперативната работа би трябвало да направи нужното и да изслуша и Бойко Борисов. Това сподели служебният вицепремиер и министър на вътрешните работи Бойко Рашков в предаването „ Неделя 150 “ по БНР.

„ Министърът на вътрешните работи е политическо лице. По тази причина министърът не може да се намесва в работата на органите на Министерство на вътрешните работи. Аз не практикувам контрол върху служителя, който реализира предоставената му инспекция “, разяснява Рашков. Той акцентира, че връзките сред министър и чиновник, който работи в деполитизирано ведомство, са радикално разнообразни в сравнение с някои са си разрешавали преди десетина години да разискват делата, които са на произвеждане в Националната следствена работа в дома на тогавашния министър-председател Борисов дружно с един от неговите министри и със софийския градски прокурор Николай Кокинов.

„ Нима обществото е не запомнило, че там беше доловен диалог сред тримата, с който се разисква едно наказателно произвеждане, по което се чака да бъде упрекнат и министърът на земеделието по това време? Ако те по този начин са постъпвали тогава, а може би и по-късно, да разискват в домовете си наказателни каузи дружно с евентуални обвинени от една страна, с прокурор, който упражнява управителни функционалности в градската прокуратура и да не забравяме министър-председателя на България, то сходни връзки в Министерство на вътрешните работи в сегашния миг няма “, акцентира Рашков.

По думите му е редно всички лица, които имат информация по този случай да бъдат изслушани, с цел да може да се направи извод дали към този миг съществуват данни да се образува досъдебно произвеждане и да се стартира следствие. „ Действащите магистрати, съдии, прокурори и следователи нямат имунитет от приканване и от чуване. Посочено е в закона кой има имунитет. Що се касае до тези, които са били прокурори, какъвто е Николай Кокинов или Мирослав Найденов, който е бил министър, не виждам безусловно никаква законова спънка те да бъдат изслушани. Всички знаем, когато беше оповестен запис с Борисов, тогава той се оправдаваше, че е бил подслушван в дома му. Оперативната работа би трябвало да направи нужното да го изслуша и него “, изясни Рашков.

Той посочи, че в самия звукозапис се чува по какъв начин той разяснява едно наказателно дело дружно с министъра си, който е бил зает по някакъв метод с този случай, и с градския прокурор, който освен взе участие в диалога, а се моли на министър-председателя да го направи апелативен прокурор. „ Спомняте ли онази негова имитация за Цацаров: „ ти си го избра “. Това са позорни обстоятелства от историята, както на българската магистратура, по този начин и във връзка с ръководещите, които са взели властта и стартират да се изживяват като такива, които могат да вършат каквото си желаят, в това число и да подхващат дейности в прорез с Конституцията и законите в нашата страна “, сподели още Бойко Рашков.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР