Оперативната печалба от работата на газопровода „Турски поток“ през 2021

...
Оперативната печалба от работата на газопровода „Турски поток“ през 2021
Коментари Харесай

Турски поток спечели 83,57 млн. лева за 2021-а

Оперативната облага от работата на газопровода „ Турски поток “ през 2021 година е в размер на 83,57 млн. лв., съобщи БГНЕС.

Приходите от активността на тръбопровода през 2021 година доближават 212,8 млн. лв. при общо условно разпределени оперативни и финансови разноски за интервала на стойност 129,23 млн., лв..

„ Булгартрансгаз “ е построил и експлоатира разширението на „ Турски поток “, който е част от концепцията за европейски газоразпределителен център „ Балкан “. Приходите, които сдружението осъществя от плановете за уголемение на газопреносната мрежа на страната, са в следствие както на подписаните обвързващи контракти за запазване на потенциал за интервал от 20 година от извършената според общоевропейската законова рамка процедура Ореn Season, по този начин и от предлаган свободен потенциал на междусистемните точки, изясняват от Министерството на енергетиката.

Припомняме, че „ Турски поток “ свързва Русия с европейския бряг на Турция по дъното на Черно море. Той се състои от две тръби всяка с потенциал по 15,75 милиарда куб.м. Първата тръба доставя непосредствено „ синьо гориво “ на Турция, а втората е предопределена за страните от Европа и Западните Балкани. В Европа тя влиза на българска територия, от кое място пътят на газа отива в Сърбия и Унгария. Българската част от газопровода е известна също по този начин като „ Балкански поток “.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР