Оперативна информация сочи, че най-вероятно става дума за кадри на

...
Оперативна информация сочи, че най-вероятно става дума за кадри на
Коментари Харесай

Страшната Истина Най-Накрая Изплува! Ето Кой И Защо Поръча Убийството На Жоро Илиев! Невиждани Снимки!

Оперативна информация сочи, че най-вероятно става дума за фрагменти на извънредно високо равнище в преобразуваната на " ВАИ Холдинг " някогашна ВИС-2, разкриват криминалисти. Наред с легалния бизнес страховитата в предишното формация, основана от Васил Илиев, продължава да е основен фактор в трафика на хероин към Западна Европа и при брат му.

Причините за спора сред Главния и доверените му фрагменти не са нормалните кавги за систематизиране на милионните облаги, а надалеч по-тривиални. Заради честата корист с разнообразни вещества държанието на Илиев става извънредно нападателно. Жертва на ежедневните му експлоадирания и физическо принуждение стават даже най-близките му хора. Твърди се, че Главния има навика персонално да плесници или унижава и доверените си лейтенанти. Сред жертвите му е и индивидът, който дава отговор за прекосяването на дрогата у нас. Наркозаместникът на Илиев е описван от висаджиите като извънреден кибритлия и мъчно прощаващ. Това го прави и главен обвинен като гарант на убийството. Още повече, че след изтезанието точно висаджията е измежду хората, наследили голяма част от легалния бизнес на групировката в Слънчев бряг.



Подозренията на проверяващите са, че след няколко унижения от Георги Илиев заместникът му дружно с други недоволни вземат решение да отвърнат на удара.

За непосреден уредник на покушението висаджиите избират пернишкия престъпник Васил Арарски - Райко Кръвта. Самият Арарски в този миг също няма аргументи да харесва Главния.

Първоначално Кръвта е част от структурите на ВИС в родния си Перник. След като показва качества, прави солидна кариера. Негова отговорност става търговията с дрога в Югозападна България и подпомагане при интернационалния трафик, въртян от висаджиите. Босът на ВИС-2 Георги Илиев и Райко Кръвта дълго време са извънредно близки. Отношенията им охладняват около убийството на кумеца на Главния и негов наместник в Кюстендил Васил Горчев-Кьоравия при започване на 2005 година Пред свои близки Илиев афишира, че Райко Кръвта е забъркан в изтезанието, и намерено се заканва да го ликвидира.



Изправен пред угрозата да бъде очистен всеки миг, Васил Арарски с ненаситност приема офертата да ликвидира своя гарант, настояват криминалисти.

След изтезанието на Главния, проверяващите откриват, че още при започване на лятото Кръвта с двама свои приятели идват в Слънчев бряг. Целта им е да проучат навиците на Георги Илиев и набележат комфортно място за убийството му.

Разработени са два обособени проекта. Според единия Илиев е трябвало да бъде убит на яхтата си, с която всекидневно обикаля из залива на Несебър. Разследващите се добират до данни, че Кръвта се доставя с водолазен костюм и дружно с убиеца проиграват проекта в едно от несебърските пристанища.

План Б е Илиев да бъде погубен в заведението " Буда бар “, част от притежавания от Главния комплекс " Мултиплейс " в Слънчев бряг. Там босът има особено непокътнато сепаре. При визитите си той се движи с многочислена и добре подготвена защита. Проучванията на Кръвта откриват и слабото място - до момента в който купонясва, Георги Илиев не обича да вижда гърбове на гардове пред себе си. Това от своя страна дава късмет за снайперист.

След подробен оглед приятелите на Арарски набелязват като място за пукотевица зелената ограда към близкия хотел " Хризантема ". Сградата е ситуирана на към 100 метра и дава отлична видимост към сепарето на Главния. Възможността за чист изстрел е тествана благодарение на дребни лезерни устройства, които дават опция да се фиксира траекторията на патрона, оповестява " България Днес ".

След като детайлите са конкретизирани, за особено наетия убиец остава да чака появяването на Георги Илиев.

По подигравка на ориста проектите на висаджията във съдбовния 25 август 2005 година се трансформират в последния миг. До последно Илиев няма желание да върви в Слънчев бряг. Неочакваната победа на футболния му тим " Локомотив " (Пловдив) против ОФК (Белград) го изстрелва там да чества.

Главния идва в " Буда бар " малко преди среднощ. Сяда в сепарето, само че бързо се изправя, с цел да приказва по телефона. Докато приема следващия привет за успеха, Илиев се разхожда в близост. На връщане към сепарето е прострелян. След слаб звук като гръмване на пиратка босът се свлича на земята пред погледите на защитата си, няколко души от личния състав и 20-ина клиенти. Аутопсията демонстрира, че патронът е попаднал доста покрай сърцето, раздрал е съществени кръвоносни съдове, а получените рани не дават късмет да се оцелее.

Минути след изстрела регионът към заведението е блокиран от гневни мутри и ченгета. Започва трескаво претършуване, само че от убиеца предстоящо няма и диря.

Първите следи от убиеца са открити пред криминалистите два дни след покушението. Любопитно е, че на тях попадат не десетките ченгета претърсили неведнъж региона, а чиновници в хотел " Хризантема ". При рутинна обиколка охранител вижда странни уреди в зеления плет към градината пред хотела. Повиканите ченгета откриват два статива. Единият е насочен към масата на боса, а другият към прилежащата, която също се държала за най-близките му другари. Върху една от стойките имало прясно залепено тиксо. Следственият опит удостоверява, че това е най-вероятното място на стрелбата.

Ден по-късно в околните шубраци е открито и оръжието на покушението - немска ловна пушка " Аншуц " 22-ри диаметър. На нея е инсталиран професионален оптичен мерник. Според специалисти оръжието е извънредно рядко и скъпо. Патроните, употребявани за изтезанието на Илиев, също са хидрошокови " стингър ", 22-и диаметър. Върхът им е меден с дупка начело, с цел да провокират по-големи провали. Експертизата демонстрира, че същото оръжие е употребявано и за убийството на Васил Горчев-Кьоравия.

Веднага след убийството стартира почистване на следите, водещи към мистериозните поръчители, спомнят си криминалисти. Откритата от ченгетата информация за присъединяване на Райко Кръвта не дава опция за разплитане на случая. Месец и половина след гибелта на Главния е погубен и самият Арарски. Килърите издебват наркобоса в центъра на Перник вечерта на 13 октомври. В момента, когато Райко Кръвта излиза от кафе " Емералд ", до него стопира черно ауди. От задната дясна врата слиза маскиран мъж, стрелял и изчезва.

С живота си се прости и физическият палач на Главния. Няколко седмици след гибелта на Илиев във Варненския залив е открит трупът на наедрял мъж със закрепени тежести. Направените проби демонстрират, че е съветски жител с минал опит в специфичните бойни поделения.

Още първоначално поръчителите на Главния се стопират на непознати убийци, настояват криминалисти. Първият им опит да вербуват наемници удря на камък. Няколко месеца преди изтезанието на боса на ВИС-2 на границата са хванати група чужденци. Те се показват за музиканти от Македония, пристигнали у нас на концерт. В колата им са открити голям брой фотоси на Георги Илиев. Мъжете са подробно тествани, само че проверяващите не откриват нищо подозрително. Още тогава службите предизвестяват Илиев, че против него се готви нападение. Той удвоява защитата си, само че и това не избавя живота му.
Tags: ОЩЕ СКАНДАЛИИНТРИГИЛЮТИ ЧУШКИАФЕРИ
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР