Оперативна група за борба с трафика на хора и незаконната

...
Оперативна група за борба с трафика на хора и незаконната
Коментари Харесай

Задържаха 109 нелегални мигранти в Сърбия, някои издирвани в Афганистан

Оперативна група за битка с трафика на хора и противозаконната миграция е разкрила през днешния ден край сръбския град Суботица покрай унгарската граница 109 незаконни мигранти, от които 25 са лица от интерес за службите за сигурност, против които ще бъдат взети законови ограничения, заяви Министерството на вътрешните работи на Сърбия.

Сред мигрантите са открити и две лица, които се търсят от полицията в други страни поради разнообразни закононарушения.

Едното от лицата е Абдул Басир Хасани, именуван Капитана, офицер от армията на Афганистан, заяви сръбското издание „ Курир “. Другото лице е Мер Хамза, пълководец на частите " Бадри 313 " в Афганистан.

" Бадри 313 " е названието на талибанските командоси, които са присъединили и част от командосите на афганистанската войска, съгласно информация на „ Курир “.

По време на претърсването на региона полицията е разкрила автоматизирана пушка и боеприпаси, както и малко количество марихуана, заяви още Министерството на вътрешните работи на Сърбия.

Незаконните мигранти, които не спадат към лицата от интерес за службите за сигурност, ще бъдат трансферирани в приемателни центрове.

Членовете на оперативната група са провели акция и на територията на сръбското село Хоргош в същия регион, където са разкрили 93 мигранти. Те ще бъдат трансферирани в приемателните центрове.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР