Оперативна група за борба с трафика на хора и незаконната

...
Оперативна група за борба с трафика на хора и незаконната
Коментари Харесай

Задържани са 109 нелегални мигранти в Сърбия, има и издирвани в други държави

Оперативна група за битка с трафика на хора и противозаконната миграция е разкрила през днешния ден край сръбския град Суботица покрай унгарската граница 109 незаконни мигранти , от които 25 са лица от интерес за службите за сигурност, против които ще бъдат взети законови ограничения, заяви Министерството на вътрешните работи на Сърбия.

Сред мигрантите са открити и две лица, които се търсят от полицията в други страни поради разнообразни закононарушения .

Едното от лицата е Абдул Басир Хасани , именуван Капитана, офицер от армията на Афганистан , заяви сръбското издание „ Курир “. Другото лице е Мер Хамза , пълководец на частите " Бадри 313 " в Афганистан.

" Бадри 313 " е названието на т алибанските командоси , които са присъединили и част от командосите на афганистанската войска, съгласно информация на „ Курир “.

По време на претърсването на региона полицията е разкрила автоматизирана пушка и боеприпаси, както и малко количество марихуана, заяви още Министерството на вътрешните работи на Сърбия.

Незаконните мигранти, които не спадат към лицата от интерес за службите за сигурност, ще бъдат трансферирани в приемателни центрове.

Членовете на оперативната група са провели акция и на територията на сръбското село Хоргош в същия регион, където са разкрили 93 мигранти . Те ще бъдат трансферирани в приемателните центрове.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР