Опенхаймер продължи победния си ход през холивудския награден сезон, като

...
Опенхаймер продължи победния си ход през холивудския награден сезон, като
Коментари Харесай

"Опенхаймер" и Лили Гладстоун триумфираха на 30-ата церемония за наградите на Гилдията на актьорите в САЩ

" Опенхаймер " продължи победния си ход през холивудския награден сезон, като завоюва водещия приз, премията за актьорски състав, и оценки за актьорите Килиън Мърфи и Робърт Дауни младши на 30-ото издание на премиите на Гилдията на актьорите в Съединени американски щати (SAG), заяви Асошиейтед прес.

С наближаването на церемонията за премиите " Оскар " на американската Академия за кинематографично изкуство и просвета, биографичният блокбастър на Кристофър Нолан, който към този момент завоюва награди " Златен глобус " и БАФТА, от ден на ден наподобява като любимец. Наградите на SAG, считани за едни от най-точните прогнози за " Оскар ", единствено поддържат позициите на " Опенхаймер ", който е отпред измежду кандидатите с 13 номинации за премиите на Академията.

Наградите на Гилдията на актьорите бяха стриймвани онлайн от Нетфликс за първи път за водещо холивудско шоу. Това донесе обилни промени в дългогодишната традиция за сходни церемонии. Нямаше реклами, които да прекъсват програмата. Имаше промени и в езика. Както сподели Идрис Елба: " Не казвайте нещо, което не бихте споделили пред Опра (Уинфри - бел.ред.) ". Победителите бяха интервюирани зад кулисите от водещия на шоуто на аления килим Тан Франс, като някои от тях звучаха необичайно, а други - чаровно.

Наградите на Гилдията на актьорите не всеки път значат триумф за " Оскар ". Две от последните пет победни продукции - The Trial of the Chicago 7 и " Черната пантера, не завоюваха награди на Академията. Но през последните две години всичките пет водещи награди на SAG - за актьорски състав и за най-хубави артисти, кореспондираха с наградените с " Оскар ", в това число актьорските сформира на " Всичко на всички места едновременно " и " CODA: Дете на глухи родители. "

Най-вълнуващата победа в събота вечер в Лос Анджелис бе за Лили Гладстоун за най-хубава актриса във водеща роля в " Убийците на цветната луна " на Мартин Скорсезе. Това бе най-оспорваната категория, като прогнозите на анализаторите бяха поделени сред Гладстоун и Ема Стоун за " Клети създания ".

Гладстоун завоюва и залата избухна. Стоун също стана на крайници и приветства пламенно. На Гладстоун се разпореждат доста повече упования, в сравнение с който и да било различен кандидат за " Оскар " тази година. Нейна победа би била първа за коренното население на Америка.

" Ние носим емпатия в един свят, който се нуждае толкоз доста от нея ", сподели Гладстоун. " Толкова е елементарно да се дистанцираме. Толкова е елементарно да се затворим, да спрем да изпитваме усеща. И ние всички продължаваме самоуверено да усещаме. Това прави хората индивиди. Това извежда хората от сенките, дава видимост ".

Килиън Мърфи и Пол Джамати ( " Заседнали " ) също са в оспорвана конкуренция. Мърфи обаче завоюва премията на Гилдията на актьорите за най-хубав артист във водеща роля, както и преди този момент " Златен глобус " и БАФТА, което навежда на упованието, че се е устремил и към " Оскар ".

Робърт Дауни младши и Давайн Джой Рандолф бяха отличени с премиите надлежно за най-хубав артист и актриса в поддържаща роля. Така те се утвърдиха като любимци за " Оскар ". Дауни младши победи над Райън Гослинг ( " Барби " ). Изпълнението на Рандолф в " Заседнали " е пробив в кариерата на 37-годишната актриса.
Али Уонг, която бе измежду най-впечатляващите на аления килим в Шрайн аудиториъм в Лос Анджелис, където се организира церемонията, завоюва премията за най-хубава актриса в ефирен филм или лимитиран сериал за " Говеждо " на Нетфликс. Колегата й от сериала Стивън Йон завоюва в категорията за най-хубав актъор в ефирен филм или лимитиран сериал.

" Мечката " също продължи победния си ход, като завоюва в категорията за най-хубава комедийна поредност и донесе награди за най-хубав артист и най-хубава актриса в комедия надлежно на Джеръми Алън Уайт и Айо Едебири.

Педро Паскал изглеждаше мощно сюрпризиран, че печели премията на SAG за най-хубав артист в трагична поредност за " Последните оживели ".

Барбра Стрейзанд получи наградата си за изцяло творчество от Дженифър Анистън и Брадли Купър. " Помня по какъв начин мечтаех да стана актриса като тийнейджърка, седнала в леглото си с кутия сладолед и кино списание ", сподели актрисата. Тя описа по какъв начин била хлътнала по Марлон Брандо. Стрейзанд уважи и евреите пионери в Холивуд. " Сега бленувам за свят, където предразсъдъците са част от предишното ", сподели тя.

На аления килим бяха оповестени лауреатите за каскадите във филми и в телевизионни продукции - те отидоха при екипите надлежно на " Мисията невъзможна: Пълна отплата - част първа " и на " Последните оживели ".

Тазгодишните награди на Гилдията на актьорите идват след траялата няколко месеца стачка, проведена от Американската федерация на телевизионните и радио актьори (SAG-AFTRA). Повечето от синдикалните претенции бяха свързани с измененията в телевизионната и в киноиндустрията поради навлизането на стрийминг услугите и измененията, налагани от компании отпред с Нетфликс.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР