OpenFlex Data24 e градивният блок за създаване на софтуерно-дефинираната система

...
OpenFlex Data24 e градивният блок за създаване на софтуерно-дефинираната система
Коментари Харесай

OpenFlex Data24: готови за ерата на зетабайта


OpenFlex Data24 e градивният блок за основаване на софтуерно-дефинираната система за предпазване
(снимка: Western Digital)

Дигиталната промяна се разпростра с бързи темпове през последните няколко години и, наред със сигурността, съхранението на данни е измежду софтуерните посоки, които се трансформират най-динамично. Не инцидентно то е сцена на проливен дъжд от нововъведения. Така нареченият софтуерно-дефиниран сторидж (SDS) обезпечава гъвкава основа за предпазване и пасва на потребностите на организациите от плавна цифрова промяна. Платформата OpenFlex Data24 на Western Digital прави допустимо това да става елементарно и безпроблемно.

След внезапните промени, провокирани от пандемията, в този момент светът бързо се приспособява към новия метод на работа: работната среда е хибридна, а данните се натрупат експоненциално. Предприятията бързо възприемат хибридния модел, употребявайки софтуерни решения като неестествен разсъдък и изчерпателен разбор на данни.

Някои от провокациите, пред които са изправени ИТ шефовете през днешния ден, включват ръководството на растежа на данните в помощ на бизнеса. ИТ мениджърите би трябвало също да обезпечават отбрана на данните, да вземат решение проблеми със законовите регулации и сходството с тях, да подсигуряват оптимална продуктивност и непрекъснато възстановяване на общата цена на владеене.

Бързо нахлуване на SDS системите

Промените обуславят бързото разбиране на софтуерно-дефинираните системи за предпазване. Анализаторите чакат пазарът на SDS решения да доближи размер от 37,24 милиарда щ.д. до 2026 година при средногодишен ритъм на напредък от 25,8% в интервала 2021-2026 година

SDS обезпечава на ИТ мениджъра еластичност и богат избор, наред с голям брой други преимущества като понижени финансови разноски, мащабируемост и същинска централизирана просветеност. Позволява обособяване на хранилището от софтуера посредством пренасяне на детайла „ ръководство и надзор ” – от хардуера към софтуерно-базиран интерфейс за ръководство на услуги. Така всеки бизнес може да стартира да се разпростира с дребни стъпки, само че да възнамерява огромен напредък отсега нататък.

Подобно на виртуализираните калкулации, SDS прибавя софтуерен пласт, посредством който общият пул от хардуерни модули за предпазване става по-лесен за ръководство: по-опростен и по-бърз от позиция на обмисляне, внедряване, администриране, преразпределяне и автоматизиране.

Решението на Western Digital

Системата на Western Digital е проектирана като платформа за SDS, усъвършенствана за оптималната продуктивност. Тя е градивният блок за основаване на софтуерно-дефинираната система за предпазване. Замислена и осъществена по този начин, че високата продуктивност на NVMe да характеризира цялото споделено вместилище. Осигурява шерване на полупроводниковите (SSD) NVMe дискове с ниска инертност през високопроизводителна мрежа.

Добавяйки модули за предпазване Ultrastar, админите могат да си подсигуряват спокойна работа
(снимка: Western Digital)

Лесна за „ композиране ”, инфраструктурата OpenFlex разчита на NVMe over-Fabric за фрапантно възстановяване на утилизацията на изчисленията и съхранението, продуктивността и гъвкавостта в центъра за данни. Архитектурата и продуктите от OpenFlex разрешават дезагрегиране на съхранението от изчисленията, тъй че приложенията да споделят общ пул от запаси за предпазване. Данните могат елементарно да се споделят сред приложенията. Необходимият потенциал може да бъде разпределен за обещано приложение, без значение от местоположението.

OpenFlex Data24 от близко

Сторидж платформата комбинира SN840 NVMe SSD дискове и RapidFlex NVMe-oF контролери на Western Digital, като разрешава шерване на цялостната пропускателна дарба на Ultrastar NVMe SSD от голям брой хостове в 100Gbps Ethernet с ниска инертност. Това взема решение казуса с незадоволително употребяваните запаси за предпазване и неефективните складове за данни.

OpenFlex Data24 побира до 24 двупортови NVMe SSD с опция за „ гореща ” подмяна, осигурявайки споделен потенциал за предпазване до 368 TB в стилен 2U форм-фактор. Дизайнът включва още RapidFlex RDMA-съвместими NVMe-oF контролери за мрежова съгласуваност (WD закупи контролерите RapidFlex с покупката на Kazan Networks).

OpenFlex Data24 обезпечава споделен потенциал за предпазване до 368 TB в стилен 2U форм-фактор
(снимка: Western Digital)

До шест хоста могат да бъдат непосредствено свързани със 100 Gbps Ethernet без потребност от външен комутатор. Контролерите RapidFlex обезпечават под 500-наносекундна инертност за плануваната продуктивност на платформата, надвишаваща 13M IOPS/70 GB/s при прибавяне на до шест мрежови адаптера към OpenFlex Data24.

Работата с двупортови SSD устройства значи, че всеки притежател има две физически връзки към цялостната система, т.е. обезпечава се непрекъсната досегаемост без риск от срив от типа „ единична точка на отвод ” . По този метод системата подсигурява високо равнище на досегаемост, а това я прави подобаваща за високопроизводителни изчислителни задания, надлежно за корпоративни и облачни центрове за предпазване – за приложения като разбори в действително време, бази данни, изкуствени разсъдък и машинно самообразование.

Ключов фактор е лекотата на ръководство . Принос за това има и поддръжката на RESTful API – програмни интерфейси за опростено ръководство, които дават на админите еластичност и адаптивност, позволявайки им да конфигурират и настройват средата с разнообразни комбинации от потенциал, запазване и резистентност, продуктивност. Благодарение на RESTful, данните не са обвързани с съответен запас или способ, тъй че системата може безотказно да откликва на голям брой видове поръчки.

До шест хоста могат да бъдат непосредствено свързани към сторидж платформата със 100 Gbps Ethernet
(снимка: Western Digital)

Добавяйки модули за предпазване от семейството Ultrastar – да вземем за пример Ultrastar DC SN840 с потенциал до 15360 GB или Ultrastar DC SN840 с потенциал до 6400 GB, админите могат да си подсигуряват гладка и спокойна работа на масива за предпазване с цялостна оперативна съгласуемост сред всички съставни елементи . Така се образува система за предпазване, която обслужва бизнеса бързо и надеждно, без да основава грижи и паники на админите и ИТ мениджърите.

SDS платформата OpenFlex Data24 NVMe-oF и сторидж решенията Ultrastar са налични за организациите у нас от – формален риселър/интегратор на WD/HGST. Производителят обезпечава 5-годишна лимитирана гаранция за цялостната система, в това число SSD дисковете.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР