OpenAI предупреди Microsoft за необходимостта от постепенно внедряване на GPT-4

...
OpenAI предупреди Microsoft за необходимостта от постепенно внедряване на GPT-4
Коментари Харесай

OpenAI предупреди Microsoft, преди да пусне AI бот в Bing, че ще дава странни отговори

OpenAI предизвести Microsoft за нуждата от последователно внедряване на GPT-4 в Bing, с цел да избегне неточните и непредсказуеми отговори, с които компанията се сблъска при стартирането. В известието също по този начин се загатва, че екипът на OpenAI предизвестява за отрицателните опасности, свързани с ранното стартиране на чатбота в Bing, въз основата на към момента не излязлата версия GPT-4.

Няколко дни след стартирането на Bing Chat, през февруари потребителите откриха, че чатботът е непредсказуем и може да наскърбява потребителите, да ги лъже и даже да твърди, че разпознава събеседниците си като свои врагове. След това Microsoft бързо ограничи отговорите на Bing Chat, с цел да не разрешава на изкуствения разсъдък да стане неконтролируем. Бяха нужни месеци работа, с цел да доближи чатботът на Bing до точката, в която може да води дълъг диалог с консуматор, без непредвидени прояви. Въпреки това, той към момента постоянно бърка. Wall Street Journal оповестява, че OpenAI е предизвестил Microsoft, че GPT-4 не е подготвен за внедряване в Bing Chat.

Новинарското издание разказва и напрежението сред двете компании, които работят дружно и се конкурират в региона на изкуствения разсъдък. Съобщава се, че ръководителите на Microsoft предходната година са били загрижени за стартирането на ChatGPT. Според WSJ, OpenAI е предизвестила Microsoft със седмици, че ще стартира обществено тестване на ChatGPT, тъкмо когато софтуерният колос стартира да интегрира моделите на OpenAI в Bing.

Microsoft и OpenAI имат много неповторимо партньорство, което докара до прочут спор зад кулисите, защото двете компании се поддържат и се конкурират между тях. Компанията лицензира технологиите на OpenAI за потребление в Bing, Azure, Office, Windows и доста други артикули.

Microsoft също по този начин е извънреден заоблачен сътрудник на OpenAI, а облачните услуги на цифровия колос зареждат цялата работа на OpenAI, в това число и неговите артикули, API-услуги и проучвания. В същото време OpenAI създаде свои лични артикули и API-услуги, които се харесват на клиентите като Microsoft. И най-после, ChatGPT е директен съперник на Bing Chat.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР