OpenAI подписа сделка с Reddit за използване на данните от

...
OpenAI подписа сделка с Reddit за използване на данните от
Коментари Харесай

OpenAI сключи сделка с Reddit за обучението на AI

OpenAI подписа договорка с Reddit за потребление на данните от уеб страницата за образованието на AI моделите, като изпълнителният шеф на OpenAI Сам Алтман има забележителен дял в Reddit.

OpenAI подписа съглашение с Reddit за потребление на данните от обществения новинарски уебсайт за образованието на AI-модели, написа TechCrunch.

OpenAI съобщи, че партньорството с Reddit ще му даде достъп до „ структурирано и неповторимо наличие в действително време “, като изявления и отговори в Reddit, позволявайки на инструментите и моделите на компанията да „ схванат и демонстрират по-добре “ това наличие. Кънтентът в Reddit ще бъде включен и в ChatGPT — известният основан на AI инструмент за разговор на OpenAI. Компаниите ще работят дружно, с цел да обезпечат неуточнени нови „ функционалности с изкуствен интелект “ както за потребителите, по този начин и за модераторите на Reddit.

OpenAI ще стане и рекламен сътрудник на Reddit.

„ Reddit ще разчита на платформата от AI модели на OpenAI, с цел да вдъхне живот на своята мощна визия “ — написа OpenAI в своето известие „ Използването на LLM, ML и AI разрешава на Reddit да усъвършенства потребителското преживяване за всички. “

OpenAI има няколко сходни лицензионни съглашения с снабдители на наличие — от общоприети медийни библиотеки до издатели на вести. Но необикновена позиция по въпроса е, че Сам Алтман, основният изпълнителен шеф на OpenAI, има 8,7% от Reddit, което го прави третият по величина акционер, и в миналото е бил член на борда на шефовете на компанията.

Reddit трансформира покупко-продажбите за лицензиране на данни във все по-централна част от тактиката си за напредък, до момента в който излиза на пазара като обществена компания, написа изданието.

В своя IPO проспект Reddit сподели, че има договорни съглашения за лицензиране на своите потребителски данни, в това число и с Гугъл, на обща стойност над 200 милиона $. И в първия си доклад за облагите като обществена компания, Reddit регистрира 450% нарастване на нерекламните доходи от предходната година, значително с помощта на тези покупко-продажби.

Акциите на Reddit нарастнаха с 11% след оповестяването на договорката с OpenAI.

С повече от 1 милиард изявления и повече от 16 милиарда коментара (които се усилват всеки ден с помощта на стотиците милиони дейни потребители), платформата Reddit е огнище за фирмите за генеративен изкуствен интелект, чиито модели се учат от образци за наличие, като текст и изображения за основаване на ново сходно наличие.

Но компанията може да се сблъска със опозиция от страна на потребителите, загрижени за това по какъв начин се монетизират данните, отбелязва изданието.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР