Open Sud de France, първи кръгДавид Гофен – Бенжамен Бонзи

...
Open Sud de France, първи кръгДавид Гофен – Бенжамен Бонзи
Коментари Харесай

Гофен започна защитата на титлата с обрат срещу Бонзи


Open Sud de France, първи кръг

Давид Гофен – Бенжамен Бонзи 2-6, 7-5, 6-1

Давид Гофен стартира отбраната на купата си на ATP 250 шампионата в Монпелие с трисетов триумф над международния №68 Бенжамен Бонзи. Белгиецът изоставаше със сет и пробив, само че съумя да реализира удивителен поврат и откри място на осминафиналите на конкуренцията.

Там негов конкурент ще бъде Адриан Манарино или Алехандро Давидович Фокина.

Двубоят стартира вихрено за Бонзи, който първо избави брейкпойнт и завоюва подаването си, след което записа два следващи гейма на нула, реализирайки ранен пробив за 3-0. Гофен опита да обърне развоя на сета, само че французинът не му разреши да понижи изоставането си и в последна сметка приключи първата част с нов пробив, надделявайки с 6-2.

Вторият сет стартира по подобен сюжет и международният №68 още веднъж съумя да натрупа задатък от 3-0. Изправен пред проваляне обаче Гофен стартира да рискува доста повече при офанзивите си и тази тактичност се отплати. Белгиецът върна пробива и възвърне равенството, което се резервира до 5-5. Много по-големият опит на Гофен си пролича и той съумя да пробие, осъществявайки цялостен поврат, след което затвърди брейка за 7-5.

Заключителната част стартира с гейм за Бонзи и изглеждаше, че ни чакат още завладяващи минути на корт „Патрис Домингес“. Това обаче не се случи. Давид Гофен изигра най-силния си сет от началото на сезона и записа три поредни пробива, оформяйки крайното 2-6, 7-5, 6-1 по-късно под два часа игра.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР