Open Sud de France, осминафиналФилип Краинович – Жо-Вилфрид Цонга 6-4,

...
Open Sud de France, осминафиналФилип Краинович – Жо-Вилфрид Цонга 6-4,
Коментари Харесай

Цонга не успя да запише нова победа в Монпелие


Open Sud de France, осминафинал

Филип Краинович – Жо-Вилфрид Цонга 6-4, 7-6(2)

Жо-Вилфрид Цонга отпадна от ATP 250 шампионата в Монпелие след проваляне в два сета от Филип Краинович на осминафиналите. Вчера французинът зарадва локалната аудитория, записвайки първата си победа в тура от съвсем година насам, само че през днешния ден поставеният под №5 Краинович не позволи изненада и откри място в идната фаза.

Там конкурент на сърбина ше бъде Дамир Джумхур или Николоз Басилашвили.

Цонга записа повече асове (11-5), само че в това време и трите двойни неточности в мача бяха негово дело. Краинович осъществя единствено една от двете си точки за пробив (50%), само че в последна сметка това се оказа изцяло задоволително, защото представителят на домакините не усоя да се възползва от нито един от своите пет брейкпойнта.

Краинович осъществя единствения си пробив в самото начало на мача, след което затвърди брейка и усили преднината си на 2-0. Това бе повратният миг в откриващия сет, защото Цонга не съумя да стигне до нито един късмет за пробив до края на първата част и по този начин сръбският тенисист се наложи с 6-4.

Вторият сет бе много по-интригуващ. Краинович продължи да бъде непогрешим при подаванията си, само че този път Цонга не позволи да бъде продънен. Французинът би трябвало да съжалява много повече за това, че сетът завърши с тайбрек, защото пропусна три следващи брейкпойнта при 2-1, както и още два поредни при 4-3. Цонга поведе в тайбрека, само че Краинович на процедура реши дуела, като отговори със серия от шест следващи извоювани точки. Сърбинът не позволи преднината му да бъде понижена и победи с 6-4, 7-6(2) след 1 час и 42 минути на корта.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР