Open d’Orleans, четвъртфиналАдриан Андреев – Норберт Гомбос 2-6, 6-2, 6-2Най-добрият

...
Open d’Orleans, четвъртфиналАдриан Андреев – Норберт Гомбос 2-6, 6-2, 6-2Най-добрият
Коментари Харесай

Андреев на полуфинал след нова победа над тенисист от топ 100


Open d’Orleans, четвъртфинал
Адриан Андреев – Норберт Гомбос 2-6, 6-2, 6-2


Най-добрият интервал в досегашната професионална кариера на Адриан Андреев продължава. Българинът записа втора поредна победа над тенисист от топ 100 на Чалънджъра от категория 125 в Орлеан. След триумфа над Корентен Муте през днешния ден Адриан реализира поврат против международния №98 Норберт Гомбос (2-6, 6-2, 6-2) и по този начин доближи до полуфинала на доста мощния шампионат във Франция.

Ден след трагичния дуел против Муте, който съвсем приключи с физическа разпра, Андреев се пребори с класния противник и с умората, която изпитва след три следващи седмици с доста мачове в тях.

Въпросните три седмици обаче са на път да го изведат в изцяло нова орбита във връзка с позицията му в ранглистата и на шампионатите, на които ще може да взе участие оттук нататък.

Преди шампионата в Рен той беше №331 в света. Четвъртфинал и два полуфинала по-късно Андреев си обезпечава пробив до първите 215 в понеделник. Позицията му в квалификациите за Australian Open е сигурна, а единствено още една победа го дели и от дебют в топ 200.

Това ще бъде трети полуфинал в кариерата му на равнище Чалънджър, а противник на пътя към дебютен край е Кентан Али (№84), победил Еван Фурнес в три сета – 6-3, 3-6, 6-2.

В изявлението си след триумфа над Муте Адриан приказва за голяма отмалялост, която изпитва на фона на многото мачове в последните седмици. Тя сякаш бе забележима и при започване на срещата с Гомбос. Словакът завоюва първите три гейма в мача, а сетът завърши с втори негов пробив.

Той обаче се оказа и финален за международния №98 в целия мач. Андреев още веднъж сподели темперамент и несклоняем дух. Пробив на 0 за 2-1 във втората част даде задатъка, който бе непокътнат и при 15-40 в шестия гейм. Веднага по-късно Гомбос направи непредизвикани неточности и подкрепя втория пробив за противника си.

В решителния сет доста от геймовете бяха равностойни, само че Андреев завоюва съвсем всички от тях. Отразеният брейкбол за 2-2 даде начало на серия от пет следващи гейма, с помощта на които софиянецът се класира за своя трети полуфинал на равнище Чалънджър.

Той може да се похвали и с четири победи от шест мача с тенисисти от топ 100 през 2022-а. Нова такава в събота ще му донесе първи край на това равнище и дебют в топ 200.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР