Open de Roanne, първи квалификационен кръгАлександър Лазаров – Елиот Беншетри

...
Open de Roanne, първи квалификационен кръгАлександър Лазаров – Елиот Беншетри
Коментари Харесай

Лазаров започна с победа в квалификациите в Роан


Open de Roanne, първи квалификационен кръг

Александър Лазаров – Елиот Беншетри 6-4, 6-1

Александър Лазаров доближи до последния кръг от квалификациите на Чалънджър шампионата в Роан след победа над международния №401 Елиот Беншетри. Оглавяващият схемата българин бе усложнен в откриващия сет, само че във втория не остави никакво подозрение в превъзходството си и записа изцяло подобаващ триумф.

Негов конкурент в борбата за място в главната скица ще бъде намиращият се на 446-о място в ранглистата Марк Лаял.

Лазаров записа 11 аса против единствено два на Беншетри, като в това време не позволи нито една двойна неточност. Българинът завоюва 76% от точките си на първ исервис (23/33) и осъществя пет от деветте си брейкпойнта (56%), до момента в който неговият конкурент оползотвори и двата шанса за пробив, до които доближи.

Мачът стартира чудесно за Лазаров, който осъществя ранен пробив и поведе с 2-0. Беншетри обаче обърна резултата, откакто записа два поредни брейка. Това не обезвери четвъртата ни ракета, който още веднъж проби и си върна водачеството, преди неговият конкурент да прекъсне стремежа му с гейм на нула за 4-4. Лазаров обаче бързо си върна самодейността и също не загуби точка при идващото си подаване, след което осъществя решителен брейк за 6-4.

В началото на втората част двамата си размениха по един сервис гейм на нула, като от този миг нататък българският тенисист последователно откри цялостен контрола над случващто се на корта. До края на мача Лазаров даде единствено една точка на сервис и реализира два поредни брейка, като по този метод победи с 6-4, 6-1 по-късно повече от час на корта.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР