Open de Roanne, първи кръгАлександър Лазаров – Юго Гастон 4-6,

...
Open de Roanne, първи кръгАлександър Лазаров – Юго Гастон 4-6,
Коментари Харесай

Контузия сложи край на участието на Лазаров в Роан


Open de Roanne, първи кръг

Александър Лазаров – Юго Гастон 4-6, 2-4 (отказване на Лазаров)

Участието на Александър Лазаров на Чалънджър шампионата в Роан завърши по противен метод. След като мина безапелационно през квалификациите, българинът бе заставен да се отдръпна поради контузия от мача си против втория подложен Юго Гастон (№132) на старта на главната скица. Лазаров затрудни съществено осминафиналистът от Ролан Гарос за 2020, само че за жалост бе заставен да постави несвоевременен завършек на присъединяване си в дуела.

В първите шест гейма никой от съперниците не стигна до брейкпойнт, след което обаче Гастон осъществя първия пробив в мача и реализира поврат за 4-3. Лазаров съумя да възвърне равенството, само че незабавно по-късно инкасира нов брейк. Статуквото бе на път да се резервира, само че в десетия гейм българският тенисист пропусна три следващи благоприятни условия за пробив и Гастон завоюва подаването си, надделявайки с 6-4 в откриващия сет.

Втората част стартира с гейм за Лазаров, само че след това в представянето на четвъртата ни ракета настъпи забележим спад и Гастон съумя още веднъж да пробие и да натрупа задатък от 3-1. Българският тенисист редуцира пасива си, само че след петия гейм имаше потребност от здравно спиране. Лазаров съумя да изиграе още единствено един гейм, преди да реши да приключи присъединяване си в мача и по този метод дуелът завърши при резултат 6-4, 4-2 в интерес на Гастон.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР