Open 13 Provence, финалХуберт Хуркач – Бенжамен Бонзи 6-3, 7-6(4)Хуберт

...
Open 13 Provence, финалХуберт Хуркач – Бенжамен Бонзи 6-3, 7-6(4)Хуберт
Коментари Харесай

Хуркач разочарова домакините и е шампион в Марсилия


Open 13 Provence, край
Хуберт Хуркач – Бенжамен Бонзи 6-3, 7-6(4)


Хуберт Хуркач завоюва първата си купа за сезон 2023 и общо шеста в кариерата. На финала на АТР 250 шампионата в Марсилия поставеният под номер 1 победи французина Бенжамен Бонзи след 6-3, 7-6(4) за час и половина на корта.

Сервизът още веднъж бе основният съставен елемент за триумфа на поляка, който осъществя 19 аса и завоюва 93% от точките на първи сервис. Началният удар го измъкна и в най-критичния миг за него в мача – в десетия гейм на втория сет, когато отрази три сетбола на противника.

Хуркач трябваше да се оправя и в атмосферата в залата и бурната поддръжка към Бонзи, който в последните няколко години живее точно в южния френски град.

За Хуркач проблемите през седмицата бяха в първите му два мача. Той загуби сетове против Леандро Риди и Майкъл Имер като против шведа даже отрази сетбол. В полуфинала против Александър Бублик и в мача за трофея обаче полякът подвигна равнището и това му донесе втора купа в зала след тази в Метц през 2021-а. Той резервира впечатляваща успеваемост във финали – шест извоювани от общо седем изиграни.

За Бонзи това бе втори край за сезона, само че първата купа ще би трябвало да изчака.

„ Много благополучен съм. Поздравления за Бенжамен, той игра доста добре. Заслужаваше да завоюва втория сет, аз се пробвах да се боря. Той играе доста добре тази година и съм сигурен, че купата ще пристигна доста скоро “, сподели Хуркач в изявлението на корта. Той няма да успее да се придвижи напред в ранглистата, само че се приближава на единствено 96 точки от десетия Холгер Руне.

„ Мисля, че играта ми става по-добре. Много благополучен съм от метода, по който се борих през днешния ден. Успях да извърша положителни удари и положителни сервиси във значими моменти “, добави Хуркач, който надви в първия сет след два осъществени пробива по отношение на един на противника.

Във втората част и двамата печелеха безапелационно подаванията си преди в края на сета Бонзи да показва преимущество. Хуркач се измъкна в тежкия десети гейм, след което в тайбрека минипробив в самото начало се оказа задоволителен за триумфа на поляка.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР