Opel/Vauxhall ще стане лидер по ниски емисии на въглероден двуокис

...
Opel/Vauxhall ще стане лидер по ниски емисии на въглероден двуокис
Коментари Харесай

Opel залага на хибриди и електрически автомобили

Opel/Vauxhall ще стане водач по ниски излъчвания на въглероден двуокис в Европа, съобщи основният изпълнителен шеф на германско-британската компания Михаел Лошелер

Още по тематиката
Автономните коли са към този момент тук

Като проблем се обрисува взаимоотношението сред колите с водачи и тези без
6 окт 2017
Автоиндустрията в Германия се контракти по какъв начин " да избави дизела "

Бизнесът стартира възобновяване на милиони коли
2 авг 2017
Peugeot Citroen и Daimler с по-високи облаги

Продажбите на френската компания в Китай понижават през първото полугодие, на Mercedes порастват
27 юли 2017 Точно 100 дни след приключването на договорката с PSA Peugeot Citroen Opel/Vauxhall показа визията си за своето бъдеще. Планът е наименуван PACE! и има за цел да възвърне финансовите основи и да ускори растежа на компанията.

Общите разработки ще разрешат на автомобилния тръст да спести 1.1 милиарда евро до 2020 година и 1.7 милиарда до 2026 година Имайки цялостен достъп до технологиите на групата Peugeot Citroen, Opel/Vauxhall ще стане водач по ниски излъчвания на въглероден двуокис в Европа, уточни основният изпълнителен шеф на германско-британската компания Михаел Лошелер.

Плановете на Opel/Vauxhall са към 2024 година всички модели на концерна да имат електрически или плъг-ин хибридни версии. Още до 2020 година ще се появят четири модела с електрически мотори, в това число хибридно осъществяване на " Опел Грандленд Екс " и " Корса " на ток.

Планът планува Opel/Vauxhall да усили своята конкурентоспособност, като до 2020 година понижи със 700 евро разноските за направата на всеки автомобил. Освен това се планува увеличение с 10% на успеваемостта на разноските за маркетинг. Крайният резултат би трябвало да бъде излизане на облага до 2020 година

Смяна на моторите

Предвижда се Opel/Vauxhall да употребява в своите модели две от платформите на новия си притежател при девет платформи в този момент. Предстои и гладко прекосяване от мотори и скоростни кутии на General Motors към такива на френската група. " Оптимизирането на архитектурите и фамилиите от мотори доста ще понижи сложността на разработките и производството, което ще сътвори огромни резултати и синергии, допринасящи за общата доходност ", съобщи Лошелер.

Той акцентира, че част от проекта е опазване на всички фабрики на Opel/Vauxhall и минимални съкращения на работни места. Необходимите съкращения на цените на труда щели да се реализиран посредством ограничения като новаторски концепции за работното време, доброволни стратегии и схеми за ранно пенсиониране.

Всяка година нов модел

Предвижда се всички нови коли на Opel/Vauxhall да бъдат инженерно основани в Рюселсхайм, който ще бъде трансфорат в световен способен център на цялата група PSA.

Плановете са компанията да пуска по един нов модел на година, като през идната ще се появи новият " Комбо ", а през 2019 година ще дебютира новата " Корса ". Предвижда се германско-британският клон на PSA да навлезе на повече от 20 нови пазара до 2022 година

Производителят на Peugeot и Citroen купи европейския бизнес на General Motors напролет за 2.2 милиарда евро. Така френската компания се трансформира във втория по величина в Европа производител на коли след Volkswagen и с 16% дял от пазара измести Renault-Nissan. С продажбата на заводите си американската компания напусна Европа.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР