Opel се намира в силна и непрекъснато развиваща се позиция

...
Opel се намира в силна и непрекъснато развиваща се позиция
Коментари Харесай

Флориан Хютл : Все още не сме решили кой ще бъде последният Opel с ДВГ

" Opel се намира в мощна и непрестанно разрастваща се позиция и способства за този резултат ", разяснява Флориан Хютл (изпълнителен шеф на Opel и Vauxhall) бизнес представянето на марката като част от автомобилния колос Stellantis по време на извънредна кръгла маса с членовете на журито .

Въпреки изключителните компликации пред които е изправена марката Opel, както и цялата (автомобилна) промишленост като цяло, все още компанията може да се похвали с 12 електрифицирани пазарни оферти. Следващата стъпка на марката към цялостната й промяна в такава със 100% електрическо портфолио в Европа ще бъде направена през 2024 година, когато всеки един от моделите й ще бъде разполагаем за закупуване и в напълно електрически вид.

" За 2028 година, взехме смелото решение да продаваме единствено електрически автомобили в Европа ", показа Хютл. " Радостен съм да споделя, че това самоуверено решение и избор към този момент се отплаща. Нашият дял в пазара на напълно електрически коли в Европа, който към този момент се равнява на 11% от общия и се усилва всеки месец, е 4.6%, а общото ни пазарно присъединяване е 4.1%. Сами виждате, че тази наша тактика към този момент ни слага по-напред като пазарен дял на Opel в Европа ".

Хютл споделя също по този начин, че електрическите (BEV) модели на Opel притеглят нови за марката клиенти, като уточни, че двама на всеки трима са нови за компанията. " Това е доста значим знак и демонстрира, че тактиката ни за коли с интегрирани акумулатори ни разрешава да привличаме нови клиенти, с които не сме имали допирни точки преди този момент, както и до сегменти, в които не сме покривали преди ".

По отношение на развитето на Opel и стъпването на нови за марката пазари, Хютл показа, че има още какво да бъде направено. Към момента компанията регистрира, че повече от 90% от продажбите й се осъществят на територията на Европа.

" Продължаваме да разкриваме нови пазари, като използваме организацията на Stellantis, с цел да осъществяваме навлизането ", разяснява изпълнителният шеф на марката и сподели, че от 2017 година тя е стъпила на 14 нови пазара.

Като един от главните, както за Opel, по този начин и за европейския пазар като цяло, Хютл уточни емблемата Corsa. " Тя е номер едно в сегмента си в Германия. Номер едно в сегмента си във Англия и номер четири на европейския пазар. Много сме щастливи, че ни дава мощни резултати ", добави изпълнителният шеф за представянето на модела, който през тази година означи 40 години пазарно наличие.

Сериозни учредения за триумф Opel вижда в своята Mokka и напълно новото потомство на Astra във всички негови версии на задвижване, включително и 100% електпическата, която ще бъде стартирана на пазара през идната година.

Значимостта на Astra бе доказана от Opel единствено преди няколко седмици, когато тя бе определена и за пилотен модел, който сложи началото на новата .

По отношение на бъдещето на марката, Флориан Хютл сподели, че Opel твърдо отстоява своето минало, изключително във връзка с дизайна, само че в никакъв случай не поглежда обратно.

" Всичко това ще, а е и, тъй като сега ги създаваме, бъде употребявано при бъдещите ни модели. В новата Manta ще забележим тази философия с едно красиво предложение, в което всичко, което ни е вдъхновявало в предишното с проекция в бъдещето, с това че е изцяло електрическа и с детоксикиращ интериор, показва какво ние мислим, че би трябвало да бъдат Opel и Vauxhall през днешния ден ".

По отношение на продуктовата си гама към 2028 година, Хютл показа, че някои от моделите ще бъдат познати на фона на настоящото семейство на Opel, други ще бъдат напълно нови, създадени на специфична платформа за електрически автомобили. " Ще напуснем някои сегменти, ще навлезем в други ", показа той и уточни, че всяка четвърта осъществена Corsa е с напълно електрическо задвижване, а при Mokka, на някои пазари, съотношението дори е 1:3.

" Кой ще бъде последният създаден Opel с мотор с вътрешно горене? Кой модел ще бъде? ", попитахме Флориан Хютл в края на кръглата маса. С усмивка на лицето той съобщи: " Хмм... Да, това въпреки всичко ще бъде наше решение! Как обаче бихме могли да кажем довиждане на мотора с вътрешно горене по допустимо най-хубавия метод... Много добър въпрос. Все още не съм мислил за това... Трябва да въплъщава триумфа на Opel по най-хубавия метод... Corsa е добър претендент... Ще би трябвало да го дискутираме в допълнение ".
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР