ОПЕК+ реши драстично да съкрати добива на петрол от ноември

...
ОПЕК+ реши драстично да съкрати добива на петрол от ноември
Коментари Харесай

ОПЕК+ съкращава драстично добива на петрол

ОПЕК+ реши фрапантно да редуцира добива на нефт от ноември тази година. Това излиза наяве от формалното известие, оповестено от Организацията на страните експортьорки на нефт, заяви Лента.ру.

Страните ще би трябвало да понижат общия си рандеман с 2 милиона барела петрол на денонощие по отношение на квотите, утвърдени през август. Според прогнозите на специалисти, оповестени през последните дни, оптималното понижение на квотите за рандеман се очакваше да бъде с 1 млн. барела на денонощие. А в средата на предишния месец упованията бяха да няма понижение, допускаше се даже леко покачване на добива.
 ОПЕК+ планува още веднъж да редуцира добива на нефт?
ОПЕК+ планува още веднъж да редуцира добива на нефт?

Това ще се реши на срещата на 5 октомври

По калкулации на Bloomberg, действителното понижение в този момент ще бъде с към 900 000 барела на денонощие, защото някои от страните от ОПЕК+ през предишния месец не изпълняваха целия размер на избраните им квоти.

Според оценката на саудитския министър на енергетиката принц Абдулазиз бин Салман, действителното понижение на квотите на нефт от страните от ОПЕК+ ще бъде с 1-1,1 милиона барела на денонощие.

В известието на ОПЕК+ се отбелязва още, че договорката за размера на добива на нефт ще бъде удължена до 31 декември 2023 година

Информацията за решението за понижаване на добива на нефт беше доказана от съветския вицепремиер Александър Новак. Той уточни, че мярката е нужна за стабилизиране на обстановката на международния пазар преди сезонния спад на търсенето.
 ОАЕ желаят предварително да усилят добива си на нефт, какво ги стопира
Основен съперник на Русия желае предварително да усили добива си на нефт, какво го стопира

Амбициозните проекти се планува да се осъществят от националната компания Adnoc

Съгласно решението от 5 октомври, квотата за рандеман на денонощие за Саудитска Арабия и Русия се понижава до 10,5 милиона барела петрол, заяви Интерфакс.

Предишната квота на Русия, избрана при започване на август, беше за рандеман от 11 млн. барела на денонощие, само че по думите на съветския вицепремиер, страната е добивала в последно време 9,9 млн. барела нефт на денонощие.

На 5 октомври стана известно, че в навечерието на срещата на ОПЕК+, представители на администрацията на президента на Съединени американски щати Джо Байдън са се пробвали да убедят страните да не вземат решение за понижаване на добива на нефт, обяснявайки това с неналичието на нужда в актуалната икономическа обстановка, заяви CNN. Според специалисти, актуалното решение на понижаване на добива на нефт може да докара до доста повишаване на бензина в Съединени американски щати.
 Какви са главните аргументи за мощните съмнения при цените на петрола
Какви са главните аргументи за мощните съмнения при цените на петрола

Анализатори от Bank of America назоваха 8 съществени рискови фактори
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР