ОПЕК и страните извън картела (ОПЕК +) няма да правят

...
ОПЕК и страните извън картела (ОПЕК +) няма да правят
Коментари Харесай

ОПЕК и страните извън картела няма да правят резки движения


ОПЕК и страните отвън картела (ОПЕК +) няма да вършат внезапни придвижвания и ще продължат с осъществяването на добива съгласно изискванията на сегашната договорка и пред идващите месеци. В същото време се търсят и нови страни, добиващи нефт, които да се причислят към съглашението.

Свободните мощности (за рандеман на петрол) дават опция за запазването на салдото на световния пазар на нефт за дълго време. Това съобщи президента на ОПЕК и министър на енергетиката на ОАЕ Сухейл ал-Мазруи по време на съвещанието на комисията за мониторинг на страните от ОПЕК и отвън картела (ОПЕК+), състояло се в Алжир.

„ Мисля, че от юни до момента виждаме стабилизиране на запасите...Мисля, че поради съществуващите свободни мощности може да следим салдото на пазара и да задържаме този баланс “, сподели той.

Министъра на енергетиката на ОАЕ заяви също по този начин, че страните от ОПЕК+ работят и по привличането на нови участници към съглашението за равнището на рандеман на нефт. „ Вратите ни са постоянно отворени за тези производители, които са подготвени да се причислят “, сподели още той, представен от интернационалните организации.

Недостигът на нефт на пазара може да е 600 хиляди барела дневно, то към този момент няма цялостно схващане, счита от своя страна министъра на петрола на Оман Мохамед ал-Румхи. Според него, както излиза наяве от известие на организация Bloomberg, измежду ОПЕК+ има мнение, че би трябвало да се направи повече от съгласуваното през месец юни (поддържане на осъществяването на договорката за съглашението до 100 %). Както излиза наяве още допустимо нарастване на добива на нефт към този момент не е обсъждано.

Министъра на енергетиката на Русия Александър Новак от своя страна бе безапелационен, че комерсиалните войни и глобите основават неустановеност на петролния пазар, както и, че е належащо продължение на взаимоотношението в ОПЕК+, само че под нов формат за съдействие. „ Необходимо е съществено да се замислим за новите провокации, които стоят през днешния ден пред нас. Независимо, че през днешния ден обстановката е доста по-благоприятна отпреди за потребителите и производителите би трябвало да отбележим, че навлязохме в епохата на нови забележителна неустановеност “, сподели той.

Непредсказуемата политика на наказания, комерсиалните войни – всичко това основава опасност за безпроблемното доставяне на международния пазар с сила, води до закъснение на темповете на растеж на международната стопанска система и търсенето на сила. Смятам, че би трябвало да се замислим за насоките и методите на по-нататъшното ни взаимоотношение и разширението му в границите на актуалната година.

Министъра на енергетиката на Саудитска Арабия Халид ал-Фалих от своя страна пък сподели пред публицисти, че страната не усилва добива поради слабото търсене, тъй като „ всички купувачи получават барелите нефт, които желаят и не търсят повече. Ще забележим какво ще е през идните месеци, мисля, че през октомври търсенето ще е повече от септември “, означават организациите.

Представителят на Иран пък разгласи, че страната е удовлетворена от съдействието с ОПЕК +.
Министерската мониторингова комисия регистрира обстановката в Иран, сподели от своя страна и съветският енергиен министър Новак.
Следващата среща на министерската комисия на ОПЕК+ се чака по предварителна информация на 10-11 ноември.

Заседанието на всички министри от ОПЕК пък е изместено от 3 на 6 декември, на министрите от ОПЕК+ - от 4 на 7 декември.

ОПЕК и страните, които не членуват в организацията (ОПЕК+) се договориха в края на 2016 година във Виена за понижаване на добива на нефт с 1,8 млн. барела дневно от равнището от октомври 2016 година. Договорът започва от началото на 2017 година и бе удължен до края на 2018 година През юни 2018 година ОПЕК+ реализира единодушие по това да се заобикаля преизпълнение на съглашението, т.е. Поддържане на осъществяването на съглашението на равнището от 100 %, защото се обясни, че на процедура това ще значи нарастване на добива с 1 млн. барела дневно.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР