Опасявам се, че няма да се стигне въобще до гласуване

...
Опасявам се, че няма да се стигне въобще до гласуване
Коментари Харесай

Ваня Григорова: Разделяме се с надеждата за увеличение на минималната заплата

Опасявам се, че няма да се стигне изобщо до гласоподаване на този законопроект. Към момента се разделяме с тази вяра, тъй като партиите в Народното събрание явно избират да слушат работодателските организации, само че не и потребностите на служащите, сподели в BTV „ Тази заран “ Ваня Григорова, икономист в КТ „ Подкрепа “.



Вчера в Народното събрание беше блокирана опцията минималната работна заплата да стане 850 лева Предложението на общественото министерство е тя да бъде 780 лв. от 1 януари 2023 година

В оферти план за удължение на бюджета за идната година няма нито едно предложение за увеличение на приходите. Всички оферти са свързани с увеличението на разноските. Има едно само предложение на Българска социалистическа партия за увеличение на оптималния застрахователен приход, сподели Хасан Адемов, някогашен обществен министър.

По думите на Ваня Григорова изрично не е правилно, че в случай че минималната работна заплата стане 850 лева ще се усили бюджетният недостиг. Разлика от 140 лева в размера на минималната работна заплата би трябвало да значи 560 милиона. Напомням, че за обезщетения на небитовите консуматори се дават към 10 милиарда. Тук приказваме за 560 милиона, сподели тя.

Може да се откри уравновесено решение, което да регистрира районни разлики и такива по стопански действия. Това е извънредно значимо, с цел да може да бъдат удовлетворени не работодателите и синдикатите, а хората, които получават минимални приходи, разяснява Хасан Адемов.

Синдикатите са в протестна подготвеност. През януари те ще се съберат, с цел да решат какво да подхващат.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР