Опасявам се, че е възможно тази седмица да видим друг

...
Опасявам се, че е възможно тази седмица да видим друг
Коментари Харесай

Кристиан Вигенин: Тази седмица да видим друг тип коалиции

Опасявам се, че е допустимо тази седмица да забележим различен вид обединения, които могат да слагат и под риск своите решения за страната. Това разяснява пред Радио „ Фокус “ Кристиан Вигенин от Българска социалистическа партия, който е и зам.-председател на 48-ото Народно заседание.

„ Бих се пошегувал, че може би би трябвало да намерим най-възрастния, който да стане министър-председател, и по този начин да продължим и с министерствата, само че несъмнено, това не може да е логиката, когато се сформира държавно управление. Аз не бих се нагърбил да давам сходни предписания “, акцентира Вигенин.

По думите му към днешна дата може да забележим едно доближаване на позиции на партии от позиция на тяхна идеологическа непосредственост или на някаква друга основа.

„ Бяхме упреквани предходната седмица с избора на Вежди Рашидов, че някаква нова коалиция се основава, Българска социалистическа партия работи с ГЕРБ. Опасявам се, че е допустимо тази седмица да забележим различен вид обединения, които могат да слагат и под риск своите решения за страната, а точно – вероятно решение за даване на военна помощ за Украйна, и други решения “, разяснява Вигенин.

Според него политиците би трябвало да бъдат много деликатни. „ Но какво имам поради – дано да забележим по какъв начин ще започва работата на Народното събрание, да забележим има ли някаква доза на примирение, дори бих го нарекъл, от страна на политическите обединения. За мен единствената опция, която виждам, е някакво необятно подкрепено държавно управление, експертно. Обаче Българска социалистическа партия по принцип не е последовател на такива решения, тъй като считаме, че политическите обединения не би следвало да се крият зад специалисти, и би трябвало да вземат участие в такова държавно управление, подобен вид държавно управление, по-широко, с политически представители. Но това към този момент са спекулации. Аз дори не бих ги коментирал, тъй като всичко, което кажа, са безусловно едни догатки от моя страна. Задайте ми го този въпрос след седмица, може би ще мога да дам по-конкретен отговор “, изясни Кристиан Вигенин.

Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР