Опасява се, че семейство от три поколения, живеещо в южен

...
Опасява се, че семейство от три поколения, живеещо в южен
Коментари Харесай

Хамас заложници: „Терористите имат нея и нейните бебета“

Опасява се, че семейство от три генерации, живеещо в южен израелски кибуц, е било отвлечено от Хамас след бунтовниците “ нахлуване в събота.

Йоси Снайдер описа пред BBC за своя смут, когато разпозна братовчедка си и двете й дребни деца, заобиколени от екстремисти във видео.

Той се опита да се свърже със фамилията си в 06:00 часа в събота, с цел да се увери, че са в сигурност, само че никой не отговори.

Г-н Снайдер също не съумя да се свърже с родителите или брачна половинка на братовчед си.

Няколко часа след опита за позвъняване в събота сутринта той се натъкна на фотография на това, което изглеждаше като негова братовчедка Шири Биб и двете й деца - четиригодишната Ариел и деветмесечния Кфир.

" В към 10 сутринта, 10:30, в събота сутринта видях фотография на Шири, държаща тези две дребни деца, с всички терористи на Хамас, които я заобикалят. "

" Можех Не имам вяра на фотографията “, сподели господин Снайдер в програмата Today на BBC Radio 4.

В събота Хамас проби бариерата сред Газа и Израел и нейните екстремисти започнаха убийствено нахлуване, оставило над 900 жертви.

Бруталната офанзива беше необятно наказана.

Ответните израелски въздушни удари са умъртвили повече от 700 души в линията Газа, споделят локалните управляващи.

Какво се случва в Газа и Израел и за какво в този момент? 'Жена ми и децата ми бяха отвлечени от Хамас'

Скоро откакто получи фотографията, господин Снайдер сподели, че е получил видеозапис, показващ по какъв начин Шири е " държана от терористи... плачеща с двете бебета в ръцете й ".

" Взеха ги без храна, без памперси, без нищо ", добави господин Снайдер. „ Надяваме се единствено, че не са ги разделили от майка им.

Родителите и брачният партньор на Шири - Маргит Силвърман, Йоси Силвърман и Ярдън - също са в неопределеност. Г-н Снайдер се опита да се свърже с него, само че „ не се чухме с тях “, споделя той.

Здравето на Маргит е едно от главните му терзания. „ Маргит е доста, доста болен човек. Тя има доста неприятен Паркинсон, доста проблеми с кръвта и е диабетик. “

Докато господин Снайдер е сигурен, че неговата братовчедка и двете й деца са били взети като заложници, той споделя, че не е „ 100% сигурен “ какво се е случило с Маргит, Йоси и Ярдън.

Той разказва братовчедка си Шири, учителка в детска градина, като нежна и блага. „ Тя не заслужава това изживяване; никой не го заслужава “, сподели той.

„ Нямам думи да опиша това. “

Посланикът на Израел в Организация на обединените нации Гилад Ердан сподели, че " сред 100 и 150 " души са държани заложници в Газа, откакто са били отвлечени от Израел.

Във вторник израелският боен представител Даниел Хагари сподели, че фамилиите на 50 заложници са били известени от военните.

Въоръженото крило на Хамас, бригадите Касам, заплаши да екзекутира по един заложник за всеки нов израелски въздушен удар върху домове на цивилни без предизвестие.

Prime Министър Бенямин Нетаняху съпостави Хамас с групировката " Ислямска страна " и сподели, че страната му възнамерява да разположи " невиждана мощ ".

Запитан какво счита, че би трябвало да се случи по-късно, господин Снайдер сподели, че ще поддържа решенията, взети от държавното управление и армията на Израел.

" Ние нямаме работа с хора ", сподели той. „ Това е по-лошо от животните; животните не биха създали неща, които вършат [бойците на Хамас]. “

Източник: bbc.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР