Опасността от южноафриканския и бразилския щам за страната ни нараства,

...
Опасността от южноафриканския и бразилския щам за страната ни нараства,
Коментари Харесай

Опасността нараства: Бразилският и южноафриканският щам вече са и в Турция

Опасността от южноафриканския и бразилския вариант за страната ни нараства, откакто през днешния ден и Турция разгласи, че към този момент има регистрирани случаи тези мутирали разновидности на ковид. Преди дни Гърция също записва съществуване на южноафриканския вариант на тяхна територия.

Първите изследвания сочат, че тези разновидности вършат вируса изключително инфектиран за младежите.

Южноафриканският и бразилският вид на ковид са засечени в Турция, заяви през днешния ден здравният министър на страната Фахреттин Коджа, представен от Анадолската организация.

Отделно, до момента са открити 196 случая на английския вид в страната, сподели още министърът. Пациентите са изолирани, добави той. Коджа предизвести, че някои от тези разновидности се популяризират бързо и прикани жителите да вземат защитни ограничения и да заобикалят огромни събирания на хора.

По думите на министъра на фона на ново повишаване на случаите ограниченията против пандемията ще продължат с цялостна мощ. Турция прави имунизация на лицата над 75 години с препарата на китайската компания Синовак, като досега са имунизирани 2,4 милиона души при население от над 83 милиона.

У нас има 33 случая на английския вариант

Очаква се ново изостряне на коронакризата до няколко седмици, предвидиха здравните специалисти у нас. В България към този момент е засечен единствено английският вариант на ковид - 33 са случаите.

Южноафриканският вариант е по-слабо публикуван от английския към този момент в света, само че той провокира по-тежко заболяване и по-голяма смъртност, при него понижава и междинната възраст на смъртността. Концентрацията му в горните дихателни пътища е сред 10 и 100 пъти по-голяма. Именно новата разновидност на ковид е причина шлемовете и шаловете да бъдат неразрешени като сурогат на маските, както и наложителният PCR тест за влизане в страната.

Когато разновидностите се смесят...

Силно заразният английски вариант на ковид се смеси с още по-опасния южноафрикански вид. Той включва нова генетична трансформация на южноафриканския вариант, сочат последните данни.

Новината буди сериозна паника, защото композиция сред два рискови варианта не вещае нищо положително. Още повече, че и без " добавки " английският вариант, е считан за доста по-заразен - съгласно специалистите този вид на ковид се предава с 30% до 70% по-бързо от познатите до момента. А южноафриканският 501Y.V2 е по-опасен даже от английския, тъй като включва една спомагателна разновидност, известна като Е484К. Същата тази разновидност учените откриха и в двата нови бразилски варианта.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР