Опасностите и вредите от пушенето са добре известни, а употребата

...
Опасностите и вредите от пушенето са добре известни, а употребата
Коментари Харесай

Европейците пушат, пият и живеят най-много

Опасностите и вредите от пушенето са добре известни, а използването на алкохол предизвиква гибелта на 2.8 млн. души годишно. Въпреки това в Европа, която е водач в потреблението на спиртни питиета и тютюнопушенето, се чака най-високата дълготрайност на живот - 77.9 години, съгласно отчета на Световната здравна организация. На второ място е западната част на Тихия океан (76.9), следвана от Северна и Южна Америка (76.8), Югоизточна Азия (69.5), Източното Средиземноморие (69.1) и Африка (61.2). Средната дълготрайност на живота в света е 72 години.

Все отново специалистите предизвестяват, че нездравословните привички може да забавят и даже да преобърнат позитивните трендове. Сред аргументите за безпокойствие е високото равнище на приложимост на алкохол в света, която в някои райони доближава до 15 л спиртни питиета на човек годишно. Около една трета от хората пушат, като долната граница е 15 години. В съвсем всяка страна се следи повишаване на затлъстяването. Смята се, че 59% от цялото население в света е с наднормено тегло.

Тези тревожни вести обаче като че ли не са в положение да изплашен жителите на Мюнхен, които се любуват на топлото септемврийско време. Стари и млади се тълпят във вездесъщите градски градини, където се сервира бира. Там царува уютната атмосфера на другарски диалози, измежду халби с питие и цигарен пушек.

Седемдесетгодишният пенсионер Дитмар Шефер, който по традиция отпива от обичаната си бира на пазара "Виктуалиенмаркт ", с неспокойствие чака Октоберфест. Той си спомня с известна носталгия за 1981 година, когато е съумял да обърне рекордните 14 еднолитрови халби с питие. "Тогава ходех на фестивала през всичките 16 дни - споделя с тъжна усмивка Шефер. - Но в този момент, по финансови съображения, имам намерение да отида единствено на четиринадесет. За мен бирата е част от хубавия живот и надали ще се откажа в миналото от нея. "

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР