Опасност от лавини на Витоша след обилните снеговалежи и силни

...
Опасност от лавини на Витоша след обилните снеговалежи и силни
Коментари Харесай

Внимание! Опасност от лавини на Витоша

Опасност от лавини на Витоша след изобилните снеговалежи и мощни ветрове. За това предизвестява Отряд София на Планинската избавителна работа, оповестява bTV.

Спасителите разясняват, че заради метеорологичните условия отрицателните форми на релефа по стената на Витоша са се напълнили със сняг. Това значи, че по тези места може да има лавинна заплаха.

Те предлагат при разходки над хижа „ Алеко “ да се минава единствено по така наречен „ Зелена писта “, последваща относително безвредния зимен маршрут.

Спасителите поучават, в случай че въпреки всичко екскурзиант се озове на стената, да не минава под и към въжетата на старите лифтове и влекове, защото точно там са главните „ дупки “, по които падат лавини и на които нееднократно е имало произшествия, някои от които – съдбовни.
От отряд София молят туристите да не не помнят планинската си застраховка и припомнят, че при потребност незабавният телефон 112 работи непрекъснато, а от там нуждаещите се ще бъдат трансферирани към Централен денонощен пост.

 

novini.bg

Източник: bunt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР