Опасно време в цялата страна заради снеговалеж и вятър. В

...
Опасно време в цялата страна заради снеговалеж и вятър. В
Коментари Харесай

Опасно време в цялата страна заради снеговалеж и вятър

Опасно време в цялата страна поради снеговалеж и вятър. В 14 области в Западна, Северна и Южна България е разгласен оранжев код, а в другите региони кодът е жълт. През нощта преваляванията ще стартират да стопират и на следващия ден ни чака умерено време.

В София снежната завивка е дребна и за момента няма проблеми в придвижването. Няма аварирали коли. Улиците и булевардите, по които се движи градският превоз, се обработват със смеси против замръзване. На терен от 5 часа сутринта са 147 снегопочистващи машини, заяви шефът на Столичния инспекторат Николай Неделков. Първо са обработени регионите покрай Витоша. В планината се позволяват единствено коли с вериги, почистени и опесъчени са сектори от двата пътя " Драгалевци " - " Алеко " и " Бояна " - " Златни мостове ". От Столичната община припомнят на водачите да потеглят единствено с готови за зимни условия коли и да карат деликатно.

" Обработени са улиците с всеобщ градски превоз, както виждате сега снеговалежът продължава, чака се натоварен към и след обяд, като в края на деня да стопира. В подготвеност са компаниите като в Столичния инспекторат има екипи, които ревизират ситуацията на момента. Всичко се следи и следи по този начин, че в случай че има позволени нарушавания и непочистени сектори компаниите ще бъдат глобени. В момента се почистват тротоари, почистени са и спирките на всеобщия градски тарнспорт. При дъжд през целия ден спирките се почистват от време на време - това също ще го направляваме. След спране на снеговалежа, в случай че има открити непочистени спирки глобата за всяка спирка е 2 хиляди лв. ", сподели Николай Неделков, шеф на Столичния инспекторат.

Благоевград
Гъста мъгла и сняг има по автомагистрала " Струма ". На проходите " Предела " и " Юндола " е въведено ограничаване за камиони над 12 тона. В Кюстендилско, където за през днешния ден е разгласен оранжев код, за момента няма въведени ограничавания за придвижване. В долините на Рила и Пирин има заплаха от лавини. От Планинската избавителна работа поучават туристите да се движат в обозначените и обезопасени места.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР