Опасно време в много градове в страната - паднали дървета,

...
Опасно време в много градове в страната - паднали дървета,
Коментари Харесай

Лошото време взе жертви, нанесе щети за хиляди в страната

Опасно време в доста градове в страната - паднали дървета, запушени шахти и наводнени улици. Оранжев код беше разгласен в цялата страна, само че ситуацията стана сериозно в следобедните часове – най-вече в Шуменско, Смолянско, Казанлъшко и Сливенско.

Вятър с пориви над 100 км в час и проливен дъжд имаше в Сливенско. По данни на обсерваторията в града количествата превалявания е над 12 литра на кв.м.

Скоростта напразно в крайдунавския град е надвишавала 20 метра в секунда

Подадени са десетки сигнали за счупени клони и изкоренени дървета. Екипи на пожарната се включиха в разчистването, а от полицията ограничиха краткотрайно за придвижване най-засегнатите сектори.

На пътя Сливен-Петолъчката част от дърво се стовари на пътя - пострада лек автомобил, а шофьорката се размина единствено с нерешителност.

Измерените количества дъжд в Казанлък са близо 25 литра на кв.м. В обедните часове, в близкото село Енина падна ситна градушка. А по доста от пътищата в региона имаше счупени клони и паднали дървета.

Аварийни екипи работят по отстраняването на казуса

В столицата екипите на дирекция „ Аварийна помощ и предварителна защита “ са реагирали на пет сигнала, свързани със завирявания в регионите „ Красна поляна “, „ Витоша “ и „ Кремиковци “. Няма заплаха от преливане на реките. Има обаче засилен надзор върху компаниите, чиято задача е да почистват шахтите от паднали листа.

В Перник проливният дъжд е предизвикал наводнения както в центъра, по този начин и в някои квартали. От общината оповестяват, че все още в множеството от сериозните сектори водата се е оттекла.

Спасителен екип съумял да я извади и да я качи в колата за спешна помощ

След мощните порои в Шуменско има жертви - мъж е покрит от паднала стена на стопанска сграда в село Развигорово, а различен е застигнат по време на бурята във Велики Преслав. Вторият умрял мъж е отишъл в покрайнините на града, с цел да посрещне животните си от паша.

Смерч се е появил в село Лъвино (община Исперих) този следобяд. Десетки къщи останаха без покриви. Вижте детайлностите във видеото :

Мощна стихия със мощен вятър и гръмотевици остави за към два часа Смолян без ток. Причината – падналите дървета скъсаха електропроводите. „ В момента няма данни за потърпевши. Пътищата към този момент са проходими. Имаме 30 обитаеми места обаче без електричесто “, изясни за bTV старши комисар Симеон Цървуланов, който е шеф на РДПБЗН-Смолян. Вижте какво още сподели той във видеото :

Добрата вест е, че в идващите часове ситуацията в страната ще се успокои. До среднощ преваляванията на всички места ще спрат, облачността ще намалее и вятърът ще отслабне. Вижте във видеото какво ще е времето на следващия ден :

По тематиката работиха Красимир Кънчев и Антония Яворова.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР