Опасно време ни очаква във вторник.Националният институт по метеорология и

...
Опасно време ни очаква във вторник.Националният институт по метеорология и
Коментари Харесай

Обявиха оранжев код за валежи и силен вятър в три области на България

Опасно време ни чака във вторник.

Националният институт по метеорология и хидрология (НИМХ) издаде за 10 януари, вторник, оранжев код за обилни превалявания и за мощен вятър в три области на страната - Смолян, Кърджали и Хасково. Това се показва в картата с предупредителните кодове за рисковите метеорологични феномени, оповестена в уеб страницата на Национален институт по метеорология и хидрология. За на следващия ден Национален институт по метеорология и хидрология разгласи и жълт код за други 17 области на страната, заключи Българска телеграфна агенция.

Отделът " Прогнози на времето " в Национален институт по метеорология и хидрология разгласява и седмичната си прогноза за времето в България от 11 до 16 януари, готова от дежурния синоптик Марияна Попова.

В сряда, 11 януари, облачността над по-голямата част от страната ще се задържи забележителна. Все още ще има превалявания, най-вече от дъжд и повече по количество в източната половина, само че и тук-там в Западна България ще превалява, като в Предбалкана и във високите котловинни полета дъждът краткотрайно ще се примесва със сняг. Ще духа слаб до сдържан вятър от север-северозапад, в Източна България - от север-североизток.

През нощта против четвъртък, 12 януари, преваляванията ще спрат и вятърът ще отслабне. В четвъртък облачността краткотрайно ще се раздра и ще намалее. Вятърът денем в множеството региони ще стихне.

През нощта против петък, 13 януари, още веднъж ще духа слаб до сдържан вятър от запад-северозапад. На обособени места в Южна България от запад на изток ще превали, най-вече слаб дъжд, над към 900-1000 метра - сняг. През деня вятърът ще отслабне и ще се завърти от югозапад. Облачността ще е раздрана, а вероятността за превалявания ще е дребна.

В събота, 14 януари, вятърът отново ще стане северозападен и ще се усили до сдържан. Ще има променлива, по-често забележителна облачност, съвсем без превалявания. Сутринта ще е по-студено, само че дневните температури ще се покачат.

В неделя, 15 януари, и в понеделник, 16 януари, с превръщане напразно от югозапад, времето ще се затопля още. Облачността ще е раздрана, най-вече забележителна, само че висока, без превалявания.

През седмицата минималните температури ще са към нулата. Максималните няма да надвишават 10 градуса.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР